Skinner solen på hjemmekontoret?

Det finnes flere muligheter hvis du vil skjerme deg for slikt

For Lady Persienneindustri AS

Morten Algøy

Lady Persienneindustri AS

29. april 2020
0

I disse dager er det mange som har flyttet kontoret hjem og bruker stua, kjøkkenet eller soverommet som sin nye arbeidsplass. Det er en ny situasjon for mange og mens du sitter der og jobber merker du trolig at det er enkelte ting ved hjemmekontoret som ikke fungerer akkurat slik du skulle ønske.

Du har for eksempel ikke en like komfortabel stol og pult og romklangen er gjerne litt annerledes hjemme enn på kontoret. Dessuten er det trolig mange som opplever at solen kan være svært forstyrrende. Både fordi solen skinner på pc-skjermen og gjør det vanskelig å se på den og fordi det kan bli ubehagelig varmt når solen står på.

Så i disse tider er det kanskje duket for å gjøre en aldri så liten vurdering av behovet for bedre solskjerming?

Vil du først og fremst skjerme deg for lyset fra solen kan du gå for innvendig solskjerming. Her finnes det mange alternativer, blant annet:

  • Persienner
  • Rullegardiner
  • Plissègardiner
  • Effektgardiner

Vil du ha den beste skjermingen mot både sollyset og solvarmen, er imidlertid en utvendig solskjermingsløsning din beste venn. Logikken er enkel – det er mye mer effektivt å stoppe solstrålene før de i det hele tatt kommer inn i huset.

Screens – effektivt og stilrent

Velger du screens får du svært god skjerming mot lys, varme og innsyn, og faktisk kan de reflektere opp til 97 % av solvarmen. Det gir en merkbar effekt på inneklimaet når solen steker på utsiden av vinduene. Samtidig beholder du godt utsyn innenfra. Dette er dessuten et vedlikeholdsvennlig alternativ ettersom duken samler lite støv, er holdbar over tid og ligger godt beskyttet og lite synlig i en kassett over vinduet når den ikke er i bruk.

Screens oppfattes som diskret og kledelig på de fleste typer fasader. Når de ikke er i bruk er de somt sagt lite synlige og når du senker dem ned holdes duken stramt på plass i et skinnesystem på siden av vinduene. Når det gjelder montering, kan de både monteres utenpåliggende eller integreres i fasaden.

Persienner – fleksibelt og standhaftig

Utvendige persienner er et mer tradisjonelt, men særdeles godt valg for å stoppe solen fra å komme inn i boligen. En av de store fordelene ut over at de er effektive, er at de er svært fleksible. Med persienner kan du heve og senke etter behov, og ved å regulere vinkelen på lamellene står du fritt til å velge hvor mye lys som skal slippe igjennom til enhver tid.

Velger du utvendige persienner får du også et svært holdbart solskjermingsprodukt. De er motstandsdyktige og tåler det mest av vær og vind, samt at lamellene er laget på en måte som gjør at farge og glans ikke falmer. Skulle en eller flere lameller bli ødelagt er det enkelt å bytte dem ut.

På samme måte som screens, kan også utvendige persienner monteres utenpåliggende eller integreres i fasaden. De leveres dessuten i en ulike utførelser og farger, enten du velger en standardfarge eller bestiller en spesialfarge.


3206
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200430083224014.png #FFFFFF
Les også