Finner dere frem i skuffer og skap?

God merking = høyere effektivitet

Lator Skiltfabrikk
4. desember 2017
  C:\fakepath\20171115_112915-min.jpg
  Det finnes noen millioner skuffer og skap i norske bygg, og mange har større eller mindre problemer med å vite hvilke ting som ligger hvor. En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Elfa viser faktisk at nesten halvparten av nordmenn mener de kunne oppbevart tingene sine på en smartere måte.

  Utfordringene knyttet til smart oppbevaring og effektiv gjenfinning er altså noe mange forbrukere sliter litt med. Men utfordringene er sannsynligvis enda større på sykehjem, institusjoner, kontorfellesskap, ferieleiligheter, firmahytter osv. Her er det ofte nye brukere eller ansatte – og de vet ikke hva som befinner seg bak skapdøren eller inni skuffen. Men de har som regel et behov for å finne det de leter etter i løpet av kort tid.

  Da er det en fordel å merke innholdet i skuffer og skap – helst på en varig og fleksibel måte. Dersom du har skuffer og skap med påskrudde knotter eller håndtak, kan du bruke merkeskilt som festes i mellom håndtaket/knotten og skap- eller skuffefrontene. Du løsner ganske enkelt skruen som holder håndtaket eller knotten fast, setter skiltet på plass og skrur deretter fast skruen igjen. Merkeskiltene finnes i flere størrelser og kan leveres med mange ulike skrifttyper og farger. Har du håndtak med to skruer og ønsker merkeskilt som er like stort som håndtaket, kan du bestille skilt med egendefinert senteravstand slik at du er sikker på at de passer. Det lønner seg å være nøye med oppmålingen her.

  Alternativet til merkeskilt er gjerne tape med påskrift som klistres på skuffen/skapet eller merkebånd som skrives ut med merkemaskin og klistres fast. Det fungerer som regel fint, men mange har nok opplevd at de løsner over tid og til slutt faller av eller at man må vaske bort limrester den dagen de skal tas av. I tillegg kleber de gjerne ikke like godt til alle overflater, i alle fall hvis man ikke har vært nøye med å vaske flaten på forhånd. De problemene har man ikke med merkeskilt ettersom de festes mellom knott/håndtak og skuff/skap og ikke setter et eneste merke på overflaten.

  Merkeskiltene er også praktiske dersom innholdet i skuffer og skap skal omorganiseres. Du skrur bare løs skruene på håndtak eller knott, tar bort merkeskiltet og flytter det til et annet skap eller skuff.
   Noen av våre merkeskilt

   Merkeskilt 4,5 x 4,5 cm.

   Klar, transparent plast

   C:\fakepath\6183-box.png

   Merkeskilt 4 x 6 cm.

   Klar, transparent plast

   C:\fakepath\6182-box.png

   Merkeskilt 7 cm. i diameter

   Klar, transparent plast

   C:\fakepath\6180-box.png
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171204084325079.JPG
   Les også