SWITCH SECTION

Slik pusser han opp slitne campingbad i rekordfart

Like under Holmenkollen gjennomgår Norges største campingplass, ærverdige Bogstad Camping, en kraftig opprustning.

Av Hans-Petter Bjørkli Tryggvason

Hans-Petter Bjørkli Tryggvason

Litex AS

8. april 2019
Alle foto: Litex AS
Foto: Litex AS
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190408111536647.JPG?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190408111752572.JPG?maxwidth=2000
0

I disse dager bygges det opp et splitter nytt sanitæranlegg som skal betjene tusenvis av campinggjester, og da har man ikke råd til at membranen ikke holder tett. Derfor bygger entreprenøren baderom med Litex.


For tre år siden ble Oslos to store campingplasser Ekeberg og Bogstad kjøpt av Hallingdal Feriepark. Med på kjøpet kom ambisjoner og planer om å oppruste, forskjønne og forbedre standarden betraktelig, for både omdømmet og fasilitetene var nedslitt:

 – Da vi overtok var det et stort etterslep på vedlikehold. Her hadde det ikke vært investert i noe som helst av kvalitetsheving, kan styreleder i Hallingdal Feriepark Thorstein Berg fortelle til Akersposten.

Et vinterlig besøk til den 250 mål store campingplassen, med 55 utleiehytter og plass til hele 600 campingbiler og -vogner, bekrefter det litt slitne inntrykket, og man får følelsen av at her har tiden mer eller mindre har stått stille i mange år når det kommer til vedlikehold og fasiliteter. Samtidig er et mylder av håndverkerbiler, gravemaskiner og anleggsarbeidere i full sving, og en av de viktigste oppgraderingene foregår i campingplassens hjerte: totalrenoveringen av det største sanitærbygget på nesten 500 kvadratmeter.

Dette er Litex membransystemer


Rask fremdrift

Berg forteller at det er nettopp de sanitære anleggene som gjestene er aller mest opptatt av. Målet er derfor at det nye sanitærbygget skal stå klart til sommerinnrykket, og den oppgaven er det blant andre tømrerfirmaet Wener AS som skal løse. De har ansvaret for hele gjenoppbyggingen av innsiden av bygget, som nesten i sin helhet består av våtrom. Prosjektleder Sezar Duran forteller om et sjeldent oppdrag:

– Det er ikke ofte vi har å gjøre med våtrom i denne størrelsesordenen, så her måtte vi velge løsninger som vi vet holder mål, men som også er lette å jobbe med når det er snakk om så store arealer.

Løsningen heter Litex-plater, og det i store volumer. Hele 1600 plater er Duran og hans team på fem tømrere og en lærling nå i ferd med å skru opp inne i bygget, som består av dusjnisjer, toaletter, familiedusjrom og omkledningsfasiliteter, i tillegg til tekniske rom og handicap-fasiliteter. Platene veier bare 1,8 kilo hver og kan enkelt tilpasses rundt rørføringer, hjørner og døråpninger kun ved hjelp av kniv, så derfor melder Duran om rask fremdrift: 

- Ja, det går fort. Fremdriften vi får ved å bruke Litex er viktig, for allerede fra og med mai starter høysesongen på Bogstad Camping. Da sier det seg selv at det er en stor verdi i at flisleggerne i praksis kan følge etter tømrerne mine og montere fliser direkte etter at vi har montert opp membranplatene. Hard bruk stiller høye kvalitetskrav

Tusenvis av gjester kommer til å benytte seg av sanitæranleggene på campingplassen bare i løpet av en sesong. Det krever at fasilitetene renholdes grundig, med daglig nedvasking, spyling av vegger og gulv, skuring og et bruksmønster som stiller skyhøye krav til kvalitet i byggets løsninger. De oppfyller Wener og Bogstad Camping ved å montere Litex som fukt- og dampsperre bak flisene:

– Å bygge våtrom med Litex gir rett og slett oss og kunden en trygghet om at badet holder tett, sier Duran.

Den store oppgraderingen av Bogstad Camping skjer etappevis og beløper seg til 120 millioner over de neste par årene. Med tiden vil det bli både ny butikk, parkeringsplass, innkjøring og resepsjonsbygg i tillegg til forskjønnede utearealer og nyoppussede utleiehytter som står klare for å huse tilreisende campingturister.  Men allerede fra denne sommeren av vil altså noe av det viktigste være på plass, nemlig splitter nye sanitærfasiliteter, garantert vanntett med markedets beste membransystem bak flisene.
4813
    Hard bruk stiller høye kvalitetskrav  Tusenvis av gjester kommer til å benytte seg av sanitæranleggene på campingplassen bare i løpet av en sesong. Det krever at fasilitetene renholdes grundig, med daglig nedvasking, spyling av vegger og gulv, skuring og et bruksmønster som stiller skyhøye krav til kvalitet i byggets løsninger. De oppfyller Wener og Bogstad Camping ved å montere Litex som fukt- og dampsperre bak flisene:  – Å bygge våtrom med Litex gir rett og slett oss og kunden en trygghet om at badet holder tett, sier Duran.  Den store oppgraderingen av Bogstad Camping skjer etappevis og beløper seg til 120 millioner over de neste par årene. Med tiden vil det bli både ny butikk, parkeringsplass, innkjøring og resepsjonsbygg i tillegg til forskjønnede utearealer og nyoppussede utleiehytter som står klare for å huse tilreisende campingturister.  Men allerede fra denne sommeren av vil altså noe av det viktigste være på plass, nemlig splitter nye sanitærfasiliteter, garantert vanntett med markedets beste membransystem bak flisene.
Falseb-10
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180924081241170.png #FFFFFF
Les også