Har du tenkt på hvor viktig kledningen er?

Den gir både karakter og beskyttelse til huset

Skrevet for Moelven
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180405225824077.jpg http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180405225824077.jpg
  Helt siden 1600-tallet har tre vært brukt som det mest vanlige fasadeproduktet på norske hus. Tidligere brukte man kortreist, lokalt tømmer for å produsere kledningen, noe som gjerne resulterte i lokale forskjeller og særegenheter landet rundt. Slik er det ikke i dag, men trekledning er like fullt det mest utbredte fasadeproduktet på norske boliger.
  Kledningens oppgave er todelt. Før det første skal den beskytte mot vær og vind. Sammen med tak, vinduer og dører, utgjør kledningen boligens klimaskjerm. For det andre har kledningen en viktig estestisk oppgave – den gir huset utseende og karakter.  
  Med en kledning av tre kan du variere dette utseendet på mange måter ved å tilføre farge gjennom beis, maling eller annnen behandling. Eksempler på slik behandling er jernvitrol og tjære. De seneste årene har det også blitt mer og mer populært med kledning som ikke skal behandles og som gråner over tid. Det stiller imidlertid ofte større krav til byggtekniske løsninger og god utførelse. 
  Tre på fasaden har også en rekke andre fordeler: 
  • Det er et relativt billig fasademateriale
  • Har lang levetid ved riktig vedlikehold  
  • Det er enkelt å montere, spesielt sammenlignet med å mure eller å pusse  
  • Enkelt å vedlikeholde og det er mulig å bytte ut kun deler av veggen ved behov 
    
  true
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180314130216978.jpg #FFFFFF
  Les også