Heltregulv + gulvvarme = sant

Bare pass på et par ting, så går det bra

Skrevet for Moelven
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406000733282.jpg http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406000733282.jpg
  0
  Heltregulv er i utgangspunktet et av de luneste og varmeste valgene du kan gjøre når du skal ha nytt gulv. Men det er jo selvsagt ikke slik at heltregulvet genererer varme i seg selv, og det kan godt være du vil ha gulvvarme under. Da er det noen ting du bør tenke på. 
  Det aller viktigste når du skal ha gulvvarme under et hvilket som helst tregulv er at temperaturen på gulvoverflaten ikke må overstige 26 grader. Gjør den det, risikerer du at gulvet blir skadet på en måte som ikke lar seg reparere. Jo lenger tid gulvet holder for høy temperatur, jo større er sjansene for skader. For å unngå for høy temperatur bør du installere gulvføler med temperaturbegrensning når du legger gulvvarme under et heltregulv. 
  Unngå store tepper og bruk fuktsperre 
  Det andre du må tenke på er at det ikke ligger store, tykke tepper eller plasserer større møbler med tett bunn på gulvet. Slike ting gjør at varmen i gulvet ikke får slippe ut, og temperaturen kan stige til et for høyt nivå i disse områdene.  
  Husk også at det alltid skal være fuktsperre mellom gulvvarmen og tregulvet. Fuktsperren forhindrer at varmen i gulvet trekker fukt fra undergulvet opp gjennom tregulvet. 
  Gulvvarme kan ikke benyttes under et heltregulv som er lagt flytende, men egner seg godt for skrudde og hellimte gulv. Sjekk imidlertid alltid gulvleverandørens anvisninger før du installerer gullvarme. 
   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180314130216978.jpg #FFFFFF
   Les også