Kan jeg få det nye heltregulvet til å se gammelt ut?

Ja, kanskje til og med uten å gjøre noe særlig innsats

Skrevet for Moelven
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406001856894.jpg http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406001856894.jpg
  Mange forbinder heltregulv med svunne tider og gammel nostalgi og synes at et skikkelig heltregulv skal se litt slitt og gammelt ut. Det er selvsagt forskjell på et helt nytt gulv og et som har blitt utsatt for mange tiår med slitasje, men det er mulig å få et gammelt og røft uttrykk bare ved å velge det riktige gulvet i utgangspunktet.
  Hvis du vil ha et røft uttrykk bør du velge børstede gulvbord. De har en grovere struktur i overflaten og fremhever treuttrykket i gulvet. I tillegg gir den børstede overflaten et mer robust gulv ettersom hakk og riper i et børstet gulv blir mindre synlig enn på glatte bord. Både børstede og glatte gulvbord finnes i en rekke utførelser. Kanskje gir et børstet gulv behandlet med en mørk hardvoksolje akkurat det uttrykket du er ute etter?
  Du kan også kjøpe ubehandlede, børstede gulvbord og prøve deg frem med ulike typer behandling. Ønsker du å beholde trestrukturen i gulvet, er det flere alternativer. Behandling med hardvoksolje, som allerede er nevnt, kan du også gjøre på egenhånd for å skape ditt eget uttrykk. Ellers finnes det en rekke typer interiørbeis på markedet. Bruker du beis endrer du fargen på treverket, men lar fremdeles trestrukturen skinne gjennom. Interiørbeis finnes i flere forskjellige farger. 
  Spiller ikke trestrukturen noen særlig rolle for deg, kan du vurdere maling. Det har vært utbredt som overflatebehandling i lang tid og mange finner malte gulvbord når de graver frem gamle gulv under restaurering og rehabilitering. Vil du male gulvet, bør du bruke gulvmaling ettersom tåler slitasjen et gulv blir utsatt for bedre enn andre typer maling. 
  Uansett hva du velger - prøv deg gjerne frem med noen biter avkapp før du går i gang med hele gulvet.  
  true
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180314130216978.jpg #FFFFFF
  Les også