Kledning er så mangt

Dagens utvalg inviterer til å tenke nytt rundt husets fasade

Skrevet for Moelven
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406000019793.JPG http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180406000019793.JPG
  0
  Kledning av tre har i lang tid vært en sikker vinner når det gjelder valg av kledning på norske hus, og helt konkret har det vært malt eller beiset kledning i gran som har vært det vanligste valget. Her har vi imidlertid sett endringer de seneste årene. Det handler dels om trender og praktiske hensyn, dels om produktutvikling og innovasjon i bransjen. Resultatet er at stadig flere nå velger annerledes når de skal ha ny kledning. Blant annet har malmfuru, lerk, sedertre, ask og ulike typer vedlikeholdsvennlige materialer blitt mer utbredt. 
  Felles for dem alle er at de gir huset et annet uttrykk, har fra middels til god holdbarhet og at de gjerne gråner eller endrer utseende over tid og gir huset et særpreget uttrykk. Dessuten gir flere av dem langt mindre vedlikeholdsarbeid enn en kledning som må males eller beises jevnlig.  
  Velger du ubehandlede treslag, skal du være klar over at det stiller større krav til gode byggetekniske løsninger og utførelse. Du må ha i tankene at store veggflater uten overflatebehandling og kombinasjonen av tøft klima med mye slagregn ikke alltid er gunstig for trevirkets bestandighet. Dette settes ytterligere på spissen i en tid der stadig flere bygger hus i en funkis-inspirert stil med minimale eller fraværende takutstikk.  
  Når det gjelder malt kledning, er det heller ikke lenger slik at det er synonymt med trehvite bord som monteres, grunnes og males. Flere og flere velger nå fabrikkmalte kledninger – altså kledning som kommer ferdig malt fra fabrikk. Du kan velge ulike typer overflatebehandling og farge – og ikke minst - hvor mye malearbeid du selv vil gjøre. Stadig flere velger å få kledningen levert med grunning og første strøk ferdig påført. Da trenger du kun å male toppstrøket selv. Det sparer du tid på, samtidig som du får økt fleksibilitet med tanke på hvilken årstid du vil montere kledningen.
   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180314130216978.jpg #FFFFFF
   Les også