Stående eller liggende kledning?

Tenk på hva du vil fremheve eller tone ned

Skrevet for Moelven
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180405234833609.JPG http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180405234833609.JPG
  Det er to ting du må bestemme deg for når du skal montere ny kledning på huset. Det første er om du vil ha stående eller liggende kledning og det andre er hva slags dimensjoner du ønsker på kledningen. Hva du velger avhenger av type hus og og du vil fremheve eller dempe noe.
  Det viktigste når du velger mellom stående eller liggende kledning, er gjerne hva slags uttrykk du vil gi huset ditt. Velger du stående kledning får du huset til å virke høyere og smalere, mens liggende panel får huset til å virke lavere og bredere. Når det gjelder motstandsdyktighet overfor vær og vind, er det ikke store forskjeller mellom de to typene, selv om regnvannet renner lettere av en stående kledning. Samtidig er endeveden på stående kledning mer utsatt for fukt – derfor er det viktig å lage en dryppkant på bordene og mette endeveden godt med maling/beis. 
  Når du har valgt mellom stående og liggende kledning, må du også tenke på hvilke dimensjoner du vil bruke på kledningen. Velger du brede kledningsbord gir du kledningen et massivt uttrykk. Det egner seg gjerne best på større flater og er utbredt valg for liggende kledning. Smale kledningsbord har imidlertid økt i popularitet de siste årene, blant annet fordi det gir et nett og mer detaljrikt uttrykk. Smale bord gjør seg generelt best på litt mindre flater. 
  Med både stående og liggende kledning er det selvsagt mulig å påvirke uttrykket ytterligere med å bruke ulike profiler. Her er det mye å velge i, så du trenger må ikke velge den tradisjonelle rektangulære eller enkelt/dobbelfals. Kanskje en barokk lektekledning eller andre varianter med staff passer ditt hus perfekt?
  true
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180314130216978.jpg #FFFFFF
  Les også