SWITCH SECTION

Derfor bør du ha en grovstøvsuger

Den fikser oppgavene der den vanlige støvsugeren sier stopp

Av Nilfisk

Erik Hornnes

Nilfisk

3. april 2019
Foto: Nilfisk
Foto: Nilfisk
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190410120835353.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190409113654604.jpg?maxwidth=2000
0

Det er ikke alle typer støv og bøss som egner seg for den vanlige støvsugeren din. For eksempel slipestøv etter pussing av gipsplater eller sagspon etter kutting av ulike typer materialer. Faktisk kan finkornet slipestøv gjøre at filteret tettes og at maskinen går varm. I tillegg har du sannsynligvis ikke lyst til å dra støvsugeren med deg til alle mulige miljøer, eksempelvis garasjen eller på terrassen. Den hører først og fremst hjemme inne i huset.

Der den vanlige støvsugeren kommer til kort er det en grovstøvsuger du trenger. Den er nemlig laget for å håndtere både finkornet slipestøv, løv og rask på terrassen, småstein, glass osv. I tillegg kan den brukes til å suge opp fuktige materialer – faktisk også vann eller andre typer væsker. Derfor kalles denne typen støvsuger også ofte for våt- og tørrstøvsuer. Med riktig type tilbehør kan du faktisk bruke den til våtrensing av seter og matter i bilen.

På mange modeller kan du dessuten snu luftstrømmen – altså kan de brukes til å blåse rent med. Et alternativ til å bruke trykkluft fra en kompressor, altså. Et annet nyttig bruksområde er å koble på elektroverktøy slik at støv fra saging og sliping går til støvsugeren i stedet for å virvles rundt i omgivelsene.

Gjennomtenkt utforming

Grovstøvsugere ser helt annerledes ut enn vanlige støvsugere. De har en sylindrisk utforming der støvbeholderen sitter nederst og selve motoren er plassert oppå beholderen. De er altså adskilt fra hverandre – noe som blir veldig tydelig når du skal tømme beholderen. Da løfter du faktisk av hele motoren for å komme til beholderen.

Denne utformingen er nøkkelen til å kunne suge opp fuktige materialer og væsker – den sikrer nemlig at fukt eller vann ikke kan skade motoren.

Stort utvalg

Det finnes et stort utvalg grovstøvsugere å velge mellom og du får dem i flere prisklasser. Forskjellene mellom de rimelige og mer kostbare variantene er typisk:

  • kapasitet på beholderen,
  • materialvalg og byggekvalitet
  • motorstørrelse og mulighet for justering av sugekraft
  • strømtilkobling for verktøy
  • funksjoner for rensing av filter

Uansett om du velger en rimelig eller mer kostbar modell vil du få dekket behovet for grovstøvsuging, men de litt mer kostbare variantene gir deg mer fleksibilitet og flere muligheter. Det vil du ganske sikkert sette pris på når du opplever gleden av å eie en slik støvsuger.

2951
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190403084947942.png #FFFFFF
Les også