SWITCH SECTION

Kan jeg ikke bruke høytrykksspyleren på terrassen?

Jo, det kan du

Av Nilfisk

Louise Buus

Nilfisk

20. mai 2019
Av Nilfisk

Louise Buus

Nilfisk

20. mai 2019
Foto: Nilfisk
Foto: Nilfisk
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190520075839070.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190520075839070.jpg?maxwidth=2000
0

Når sommeren kommer er det på tide å gi terrassen en skikkelig vask. Så har du kanskje søkt på nettet og funnet frem til artikler som sier du bør unngå å bruke høytrykksspyleren til akkurat den jobben? Du vil typisk lese at trykket fra spyleren kan gjøre at treverket fliser opp og blir ødelagt. Det er en sannhet med visse modifikasjoner.

Poenget er nemlig at du må bruke høytrykksspyleren riktig for å få et godt resultat. Det betyr i første rekke at du må holde god avstand for å unngå at vannet treffer treverket med så høyt trykk. En del høytrykksspylere er dessuten utstyrt med funksjon for å justere trykket på vannet. Har du en slik kan du med fordel bruke denne funksjonen til å stille ned trykket før du skal vaske terrassen.

Det er også viktig at du unngår å spyle lenge av gangen på samme område. Derfor bør du holde lansen i bevegelse hele tiden. Som en ekstra forholdsregel bør du dessuten unngå å spyle vann i overgangen mellom terrassen og husveggen. Akkurat denne overgangen er ofte dårlig fuktsikret og da er det sjeldent lurt å tilføre store mengder vann der.

En terrassevasker gjør jobben mer effektivt

Likevel kan det være en fordel å skaffe seg en dedikert terrassevasker - for selv om det fungerer å vaske med en vanlig lanse vil det gå vesentlig raskere med terrassevaskeren. 

https://www.youtube.com/embed/kHARY0SUjIA

Den er utstyrt med både spyledyser og en roterende børste og kobles enkelt på høytrykksspylerens pistol. Terrassevaskeren kan innstilles med ulikt trykk til ulike vaskeoppgaver. Høyt trykk egner seg godt til harde materialer som fliser og heller, mens du med fordel kan justere ned trykket når du skal vaske treverk. Selv om den heter terrassevasker kan du også bruke den på vertikale flater som husveggen, gjerder osv.

Når du bruker terrassevaskeren er det også viktig at du holder den i bevegelse hele tiden. Lar du den stå stille eller svinger den frem og tilbake på små områder kan du risikere å lage ringer på overflaten eller lage andre typer skader i treverket.

2142
b-TrueFalse
Add title
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190403084947942.png #FFFFFF
Les også