SWITCH SECTION

Minimalt med støv fra verktøyet

Det fikser du med en grovstøvsuger

Av Nilfisk

Louise Buus

Nilfisk

24. mai 2019
Av Nilfisk

Louise Buus

Nilfisk

24. mai 2019
Foto: Nilfisk
Foto: Nilfisk
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190524082610467.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190524082610467.jpg?maxwidth=2000
0

Alle som har brukt verktøy som kapp- og gjærsag, pussemaskiner, sirkel- eller dykksag, vet at de lager forholdsvis mye sagspon og støv. Noen av verktøyene kommer med en egen støvoppsamler, men når sant skal sies klarer de ikke fange opp særlig mye av støvet. Bruker du verktøyene innendørs kommer du derfor ikke unna å måtte frem med feiekosten for å rydde opp jevnlig. Dessuten blir ikke luftkvaliteten særlig bra av alt støvet som virvler rundt i rommet.

Det er da du trenger en grovstøvsuger. De har mange bruksområder og ett av dem er at du kan koble verktøyene dine til dem. Dermed vil sugekraften sørge for at meste av støv og sagspon havner i støvsugeren i stedet for å havne i rommet du jobber i.

https://www.youtube.com/embed/4Zl2AlAEsbw

Funksjoner følger prisklasse

Grovstøvsugere i alle prisklasser kan brukes sammen med elektroverktøy, men det er forskjell i funksjoner på de ulike typene. De mer kostbare modellene har typisk et eget el-uttak, hel- eller halvautomatiske funksjoner for rensning av filteret og mulighet for å justere sugekraften.

Det er spesielt praktisk å ha et eget el-uttak på støvsugeren. Da fungerer det slik at du kobler verktøyet til dette uttaket og plugger støvsugerens støpsel til en kontakt i veggen. Dermed starter støvsugeren samtidig som verktøyet slik at du slipper å slå den på manuelt. Når du slår av verktøyet vil støvsugeren fortsette å kjøre i noen sekunder for å suge opp de siste restene som ligger igjen i slangen.

Egen stuss til verktøyet

Vær klar over at du som regel må ha en spesiell stuss for å koble støvsugerslangen til selve verktøyet. Disse er som regel merkespesifikke og kan derfor variere fra produsent til produsent. Det finnes imidlertid universalstusser som passer til flere produsenter. Dette må du sjekke ut, men når du først har fått tak i riktig type er det fort gjort å koble verktøyet til støvsugeren.

2077
b-TrueFalse
Mer fra Nilfisk
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190403084947942.png #FFFFFF
Les også