God planlegging gir et godt kjøkken

Ikke gjør forhastede valg når du skal bygge nytt kjøkken

Strai Kjøkken & Bad
11. oktober 2018
Foto: Strai Kjøkken & Bad
Foto: Strai Kjøkken & Bad
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181011080927784.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181011080927784.jpg
0
Er du en av dem som skal ha nytt kjøkken, men synes det er vanskelig å planlegge? Noen tips kan være verdt å ta med seg for å gjøre jobben litt enklere.
For det første er det viktig at du faktisk setter av god tid til selve planleggingen og ikke gjør forhastede valg. Du gjør lurt i å starte med å ta mål av rommet og deretter lage en eller flere skisser av ditt fremtidige kjøkken. Når du måler er det viktig at du er så nøyaktig som mulig. Da kan du være sikker på at løsningene du ender opp med, faktisk passer. Husk også at dersom du senere gjør forandringer ett sted, vil de forplante seg og kunne føre til endrede mål andre steder.  
Dette er også en god anledning til å tenke gjennom romløsningen. Er den optimal eller bør det gjøres tilpasninger eller utvidelser? Et viktig punkt i den sammenheng er spiseplassen. Tenk gjennom hvor du ønsker å ha den og hvor mange det skal være plass til. 
Før du kommer for langt i planleggingen bør du dessuten sette et overordnet budsjett slik at du har en kostnadsramme å forholde deg til. 
Når du planlegger kjøkkenet bør du fokusere på dine behov. Tenk gjennom hvordan du bruker kjøkkenet i dag, hva du savner og hva du egentlig ikke trenger. Ha plassering og avstand mellom komfyr, kjøleskap og oppvaskbenk i bakhodet. Dette utgjør den såkalte arbeidstrekanten og en god plassering av dem bidrar til en effektiv hverdag på kjøkkenet. Tenk også over at skuffer og skap bør plasseres slik at de tingene du bruker oftest, er enkle å få tak i. Husk også at det finnes mange smarte innbygningsløsninger for flere maskiner, slik at du sparer plass. Tenk funksjonalitet! 
Andre ting som er viktig å tenke gjennom:  
  • Benkeplate: her spiller estetikk, pris, funksjonalitet og design inn. Det bør også være nok plass ved siden av komfyren til å sette fra seg gryter og panner. 
  • Belysning: riktig lys er viktig for de ulike gjøremål på kjøkkenet, enten det dreier seg om matlaging av leksegjøring. Belysning tilfører også stemning til rommet. 
  • Avfallssortering: denne bør være lett tilgjengelig og enkel å benytte. 
Les også
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181016044844062.png #FFFFFF
Les også