Teknologien overtar kjøkkenet

Det legger grunnlaget for enda bedre kjøkkenopplevelser

Av Strai Kjøkken & Bad
12. oktober 2018
Foto: Strai Kjøkken & Bad
Foto: Strai Kjøkken & Bad
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181012093027749.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181012093027749.jpg
0
Hverdagen vår blir stadig mer preget av teknologi. Det er også noe som gjør seg gjeldende på kjøkkenet. Det handler dels om å gjøre livet på kjøkkenet enklere, men det handler også mye om at hobbykokken vil ha de samme hjelpemidlene som profesjonelle kokker.
Vi snakker for eksempel om dampovner, som blant annet gjør at du kan lage mat som er sprø uten å bli tørr. Det er ikke så enkelt i konvensjonelle ovner med over-/undervarme og varmluft. Dampovnens enkle genialitet er at den sørger for å bevare fuktigheten som ellers vil fordampe når man kun bruker varmluft. I tillegg skjer tilbereding av mat med damp under lavere temperaturer – da beholder maten flere næringsstoffer og mineraler. Det er godt for kroppen. 
Mye av det samme gjelder inntoget av sous-vide. Når du tilbereder sous-vide vakuumeres maten i plast og tilberedes i et vannbad. Da kan du holde en presis temperatur, og ettersom vann leder varme bedre enn luft, vil tilberedingen gå fortere enn i en ovn med samme temperatur. Sous-vide er perfekt for langtidskoking. Tilbereder du kjøtt sous-vide kan du gjerne gi det ferdige stykket en rask runde i stekepannen for å få stekeskorpe. I det moderne kjøkkenet kan du selvsagt få integrerte vakuumeringsskuffer for enkel vakuumering av all slags mat.
Hobbykokkens proffkjøkken handler også om ergonomi. Flere og flere velger å plassere stekeovn høyere oppe. Da blir det enklere å ta inn ut og mat, lese av displayet og følge med på matlagingen. For å holde øye med maten fra andre rom via nettbrett eller telefon får du også stekeovner med innebygd kamera. Oppvaskmaskinen har fremdeles plass på gulvet, men den har comfortlift. Når du drar ut den nederste skuffen løftes den ut og opp slik at den kommer i behagelig arbeidshøyde. Og skuffer og skap er utstyrt med teknologi som forenkler hverdagen: 
  • Tip-on, servodrive og tipmatic for åpning med et lett trykk med fingeren – eller foten.  
  • Innvendig belysning i skap og skuffer  
  • Kjøleskuffer som gjør at du får god oversikt over kjølevarene ovenfra   
  • Vinskuff/eller vinskap integrert i kjøkkenet  
Andre teknologiske hjelpemidler som gjør livet på kjøkkenet enklere er benkeventilatorer som drar stekeosen nedover i stedet for oppover, kokende vannkraner som gir deg varmt vann umiddelbart og pop-up stikkontakter som gir lett tilgjengelig strøm når du trenger det og ikke synes ellers.  
Ditt nye kjøkken er rett og slett fullt utstyrt med teknologi som forenkler hverdagen og gir det beste grunnlaget for gode matopplevelser til hverdag og fest. 
Les også
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181016044844062.png #FFFFFF
Les også