SWITCH SECTION

Hytter er dyrere enn boliger

Se hyttekommuner hvor hyttene er mye dyrere enn eneboligene.

Av Prognosesenteret

Øystein Krogsrund

Prognosesenteret

12. april 2019
Av Prognosesenteret

Øystein Krogsrund

Prognosesenteret

12. april 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190412145633516.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190412145633516.jpg?maxwidth=2000
0

I Øyer kommune med Hafjell er hyttene 158 prosent dyrere enn eneboligene. Det er høyest forskjell blant ni av Norges mest populære hyttekommuner.


Bar chart with 2 data series.
Kvadrameterpriser for eneboliger og hytter i 2018 i utvalgte hyttekommuner.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 9 categories.
The chart has 1 Y axis displaying Kvadratmeterpriser. Range: 0 to 55797.
Chart graphic.
Kilde: Kommunemonitor, Prognosesenteret
End of interactive chart


699
b-TrueFalse

 -  Diagrammet over viser at hytter og eneboliger er to vidt forskjellige markeder selv om begge ligger i samme område.  Delvis skyldes det at hytter og eneboliger vanligvis ligger på forskjellige steder internt i de samme kommunene. Men det skyldes også at eneboliger og hytter skal dekke ulike behov, sier redaktør Bjørn-Erik Øye i Boligkanalen.

693
true
b-TrueFalse
0

Dekker ulike behov

Også når hytter og eneboliger ligger nær hverandre, vil prisen ofte være svært forskjellig.

 -  Noen eneboliger og hytter kan ligge ganske nær hverandre med store prisforskjeller. Eneboligene ligger da gjerne litt nærmere skoler, mens hyttene ligger nærmere et skiområde. Dessuten vil mange av sosiale årsaker foretrekke å være en del av et hyttefelt framfor et boligfelt. Slike små forskjeller i beliggenhet kan være nok til å skape store prisforskjeller, sier Øye.

Gir andre assosiasjoner

I tillegg kan en enebolig gi andre assosiasjoner enn det en hyttekjøper ønsker.

 -  Hytta er et sted for kos, mens boligen er et sted som skal være funksjonelt for hverdagslivet. Mange som ønsker seg en laftet hytte, ville neppe ønsket seg en laftet enebolig, sier Øye.

Mulighet for hyttekupp

De som ikke kjenner seg igjen i punktene over bør kanskje vurdere en enebolig nummer to framfor hytte.

 -  I kommuner uten boplikt kan man spare penger på å kjøpe en enebolig fremfor hytte. Det finnes mange eneboliger nær skiområder eller sjø som kan egne seg for fritidsbruk, sier Øye.

2228
b-TrueFalse
Kommersielt innhold
0

Kriseutenmarkise.no er en liten aktør som er lett på beina. Etter å ha solgt solskjerming på den tradisjonelle måten hvor selger reiser rundt og måler opp, montør monterer osv, så vi at det var mulig å gjøre ting enklere. Vi har automatisert mest mulig for å gjøre vår drift effektiv. Vi har en minimal administrasjon og leverer rett til deg fra fabrikken. Dette gjør at vi kan holde lavere priser enn tradisjonelle aktører.


 

Selv om vi er en liten aktør er det dog en ting vi har mål om å være størst på - oppfølging av deg som kunde. Vi blir glade om du tar kontakt hvis du har spørsmål! Produktspørsmål, måltaking eller montering:

Du når oss her på chat, på eposten definitivt@kriseutenmarkise.no eller på telefon 91700565 (nesten 24/7). Vi holder til i Rådyrstien 27 på Lillehammer.

https://www.youtube.com/embed/Y_mC30fzuYs
https://www.youtube.com/embed/Lrb-dxHBtxI

Vi har prøvd å gjøre hele kjøpsprosessen så enkel som mulig slik at du raskest mulig får opp din nye solskjerming. Hvis du oppdager noe vi kan gjøre for å få ting enda smoothere setter vi stor pris på om du gir oss beskjed.

Vi snakkes 😊 Definitivt kriseutenmarkise.no!

2176

skrevet av

Min testkonto

Falsec-21
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF