Hvorfor bruke fagfolk når du pusser opp?

Trygghet og gjennomføringsevne er viktige stikkord

Trygg Oppussing AS
9. januar 2018
  C:\fakepath\background-1223802_1920.jpg
  Moderne boliger blir mer og mer kompliserte, både bygningsteknisk og når det gjelder tekniske løsninger for å få hverdagen til å fungere så godt som mulig. Du kan selvsagt gjøre mye selv, men for en del arbeid kan det lønne seg å bruke fagfolk.

  Dersom du bruker fagfolk med god kompetanse er du sikker på at arbeidet utføres med god kvalitet og gjøres i henhold til lovverk og andre relevante standarder innen området arbeidet utføres. Det er spesielt viktig når det gjelder VVS/våtrom, kjøkken, elektrisk og arbeider som berører bærende konstruksjoner. Fagfolk sitter ofte også på erfaring som gjør problemløsning og tilpasning underveis enklere, for eksempel dersom man skal flislegge inn mot hjørner som ikke er 90 grader eller på vegger som er skjeve. Hvordan denne typen jobber utføres, skiller ofte profesjonelle fagfolk fra amatører. Denne erfaringen gjør også at fagfolk i større grad kan være en sparringspartner for deg som kunde når det gjelder hvilke løsninger du skal velge, hva slags materialer du bør bruke osv. Husk også at alt arbeid som handler om det elektriske anlegget i boligen må utføres av registrert elektroinstallatør.

  Ved å bruke fagfolk med fagbrev vil du også sikre at arbeidet gjennomføres på kortere tid og med mindre plunder og heft for deg og din familie. Det kan være lurt å bruke en totalentreprenør som koordinerer alle fag i prosjektet i stedet for at du selv skal gjøre avtaler med de ulike fagene og sørge for at prosjektet går som det skal. Tar du dette ansvaret selv er det du som sitter med problemet den dagen elektrikeren står på døren med varmekablene, bare for å konstatere at han ikke kan gjøre jobben sin fordi rørleggeren ikke har fått montert sluket.

  Bruker du en totalentreprenør bærer du ikke dette ansvaret. Det er også mye mindre sannsynlig at situasjonen oppstår i utgangspunktet ettersom en totalentreprenør har kompetanse og ofte lang erfaring fra å planlegge prosjekter og lage realistiske fremdriftsplaner. En totalentreprenør gir deg ganske enkelt en sikkerhet for at prosjektet ditt gjennomføres på en effektiv måte og at du som kunde kun trenger å forholde deg til én aktør. Det er særlig viktig dersom du skal gjennomføre prosjekter som innebærer at du og din familie må flytte ut av boligen mens prosjektet pågår, eksempelvis dersom kjøkken eller bad skal renoveres.
  Les mer
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171204094240575.JPG
  Les også