Se budrunder og omsetningstid der du bor

Se om det er heftige budrunder eller lang omsetningstid der du bor. Her er ditt viktigste verktøy før du kjøper eller selger bolig.

Av Prognosesenteret
6. august 2019
Av Prognosesenteret
6. august 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190806141416259.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190806141416259.jpg?maxwidth=2000

Det er en stigende trend for omsetningstiden for bruktboliger i Norge, men det er svært store regionale forskjeller.

  -  Det er svært stor forskjell mellom Fredrikstad og Sarpsborg med kortest omsetningstid på 33,1 dager i juli og Agder og Rogaland med 105,4 dager. Kjennskapen til salgstiden er blant annet viktig for å avgjøre om boligbytte skal gjøres ved å kjøpe eller selge først. Ved å klikke på søylene i diagrammet nedenfor kan man se utviklingen over tid for ulike regioner. Merk at det er store sesongvariasjoner og at omsetningstiden normalt er høyere i juli, sier Boligkanalens redaktør Bjørn-Erik Øye.

1235
true b-0FalseTrue
0
Bar chart with 24 bars.
Gjennomsnittlig antall dager fra bolig første gang er annonsert til boligen er registrert solgt.<br />Klikk på søylene i diagrammet for å se historiske tall for hver enkelt region.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 24 categories.
The chart has 1 Y axis displaying Omsetningstid dager. Range: 0 to 120.
Chart graphic.
Kilder: Eiendom Norge og Macrobond
End of interactive chart

Sjekk om du må forvente budrunder

De heftigste budrundene var i Oslo i juli med gjennomsnittlige salgspriser på 2,2 prosent over prisantydning. Det er helt likt med juli i fjor. For Norge som helhet var salgsprisene 0,7 prosent under prisantydning.

  -  Når boligene selges over prisantydning må det ha vært en budrunde på de boligene som trekker opp gjennomsnittet. Tilsvarende kan det ikke ha vært spesielt heftige budrunder på de boligene som trekker gjennomsnittet ned under prisantydning. For Norge ser vi en fallende trend for salgspriser mot prisantydning. Jeg anbefaler å klikke inn på den regionen det er interesse for. Slik kan man se utviklingen over tid. Sammenlign gjerne med samme måned året før som en justering for sesongvariasjoner, sier Øye.


Bar chart with 24 bars.
I juli ble boligene i Oslo solgt for gjennomsnittlig 2,2 prosent over prisantydning. Klikk på søylene for å se historiske tall for avvik mellom salgspris og prisantydning for hvert enkelt område.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 24 categories.
The chart has 1 Y axis displaying Salgspriser mot prisantydning %. Range: -3.5 to 2.5.
Chart graphic.
Kilder: Eiendom Norge og Macrobond
End of interactive chart


2951
b-0FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Trym Bolig AS er en av de ledende aktørene innen utvikling, bygging og salg av nye boliger i Trondheims-regionen. 

Selskapet har bred erfaring som boligutvikler og en stor og spennende prosjektportefølje. Vi har et langsiktig perspektiv og solid økonomi gjennom sine eiere, med evne og vilje til å befeste og utvikle sin posisjon som boligutbygger i regionen.

Trym Bolig AS er en flergangsutbygger som ønsker å levere høy service i perioden før, under og etter at boligen er flyttet inn i. 


829

skrevet av

Trym Bolig AS

Falsec-240
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF