115

Prefabrikerte fordelerskap

Hvorfor velge prefabrikkerte fordelerskap til ditt prosjekt?

Av Uponor AS

Line Haugs

Uponor AS

25. august 2022
Prefabrikerte skap
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
Prefabrikerte skap
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220825063124023.JPG?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220825063124023.JPG?maxwidth=2000
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
Sjekk av ferdigstilt prefabrikert skap
0

Se for deg du nettopp har landet en stor kontrakt på et nytt leilighetskompleks med blokker og mange leiligheter. RIV kommer med plantegninger, sjakt- og flytskjema som må sjekkes og kontrolleres. Gulvvarmetegninger må gjennomgås sammen med sjaktskjema for å sette opp liste med leilighetsnummer, og hva hver leilighet skal inneholde av tappevann og gulvvarme. Kanskje det kommer reviderte tegninger fra RIV? Dette må tas hensyn til.

Deler til hvert enkelt skap må bestilles, kanskje nye leverandører må forhandles med for gode rabatter. Hva om det skal være 2 leverandører, en for tappevann og en annen med gulvvarme? Bestillingene må kontrolleres ved ankomst for å sjekke at alle bestilte deler er ankommet.  Deretter må delene lagres frem til dem skal bygges inn i skapene.

Så er tiden kommet til at skapene skal bygges. Det må planlegges hvilke skap man har behov for først, hva skapene skal inneholde etc. En til to rørleggere må settes av til å bygge skapene til byggetrinnet som er under oppføring. Dette gjør da at de ikke kan være ute på anlegget for å følge fremdriften på prosjektet. Noen setter av plass i kjeller på byggeplass eller rørleggers lagerlokasjon, hvor skapene bygges ut fra hva leiligheten trenger av utstyr.  Er ikke dette mye styr for noen fordelerskap?

Hva med å sette vekk denne jobben med å bygge skap til en underleverandør som Uponor sin R2i avdeling? Uponor vil stå for alt arbeid som har med skapene å gjøre. Som spesifisering av inngående deler i skapet, innkjøp og lagring av disse. Dette gjelder også veksleplater, vann- og energimålere, reguleringsventiler, vannstoppeventiler etc. 

Skapene monteres under ideelle forhold av dyktige montører, og kontrolleres av rørlegger når det er ferdigmontert. Pakkes på paller etasjevis, sjaktvis etc. akkurat som du ønsker. Skapene blir sendt slik at du har dem når du trenger dem. Så er det bare å montere skapene inn i veggen i den leiligheten som skapet tilhører. Var ikke dette enklere?

1982
TrueFalsec-122
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181105140900322.png #FFFFFF
Les også