SWITCH SECTION

Enkel og sikker overdekking av bassenget

Ikke la noen falle i bassenget - samtidig som du holder på varmen

Av VaBa

Svein Olav Lenes

VaBa

27. mars 2019
Foto: LPW Pools
Foto: Tilestone Pools & Spas
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190416070146799.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190416070146690.jpg?maxwidth=2000
0

Med et basseng i hagen har du samtidig et forholdsvis stort areal der barn eller andre kan falle ned og skade seg. Det er ingen interessert i og derfor må du ha løsninger som gir god sikkerhet på en brukervennlig måte.

Det finnes faktisk et ganske stort utvalg av produkter du kan velge mellom. De mest forseggjorte variantene kommer i form av en duk eller membran som kan strekkes over bassenget ved hjelp av et lavtbyggende skinnesystem montert ved bassengkanten. Når duken ikke er i bruk ligger den sammenrullet i en boks/styreenhet og når du skal dekke til bassenget bruker du enten en trådløs nøkkelbryter på husveggen eller en fjernkontroll for å aktivere enheten og rulle duken ut. Ferdig utrullet ligger den stramt over bassenget og er helt fastlåst i skinnene.

Duken tåler mye vekt og gir derfor god fallsikring. I og med at den også isolerer godt vil du oppleve at den reduserer varmetap fra vannet. Det er bra for strømregningen. Dessuten sørger den for at ingen former for bøss, blader eller liknende havner i bassenget. I bruk over innendørsbasseng forhindrer den fordamping. Den kan også brukes til overdekking om vinteren.

En annen løsning er såkalte lamelltrekk. De fleste kjenner lameller godt fra persienner, og prinsippet er egentlig det mye av det samme for bassengtrekk. Når trekket ikke brukes er lamellene kveilet sammen på en rull, enten synlig på bassengkanten eller skjult i selve bassenget.

Et lamelltrekk beskytter både mot fall og har en isolerende effekt, særlig om det brukes kompakte lameller fylt med skum. Lamellene må enten hvile på sikkerhetskanter eller rails i selve bassenget eller holdes fast med kroker fra oversiden. Du kan selv velge om du vil ha motoriserte lameller eller rulle dem inn og ut manuelt.

Vil du ha muligheten til å bruke plassen bassengområdet til noe annet når ingen bader, er det god grunn til å vurdere det som kalles bassengdeck. Det er ganske enkelt en platting som går på skinner. Når bassenget ikke brukes rulles det over bassenget og du kan bruke plassen til hva du vil. Når bassenget er i bruk kan du for eksempel skjule det under en annen terrasse, men det kan selvsagt også være en selvstendig platting. 

Bassengdeck leveres med isolasjon og gummiskjørt/børster som tetter mot terrassen. Dermed holder du på varmen i vannet og holder bøss og annet unna. Det egner seg også godt som overdekking på nedsenkede swim spa. For å få et optimalt sluttresultat krever denne typen overdekking ofte mer planlegging enn andre overdekkinger.

I tillegg finnes ulike varianter av trekk som rulles ut eller legges over bassenget, lave og høye bassengtak i klar plast og helt enkle plater beregnet for vintertildekking.

title

Drømmer du om basseng? Fyll ut kontaktskjemaet og vi tar kontakt snarest

CONTACT INPUT BOX

input field

CONTACT INPUT BOX

CONTACT INPUT BOX

MESSAGE BOX

single button

45


4010
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190327125436566.png #FFFFFF