Luktproblem på badet?

Slik blir du kvitt det!

Av Varme & Bad

Tone Hammer

Varme & Bad

4. mars 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190304133607377.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190304133607377.jpg?maxwidth=2000
0

Sliter du med luktproblem på badet? Ikke fortvil. Kommer lukten fra sluket, kan problemet løses ganske enkelt. Få med deg hvordan i denne artikkelen.


Vi er nok mange som har opplevd det. En slående vond lukt som når nesen så fort du åpner døren til badet. Kanskje har du erfart det etter å ha kommet hjem fra en deilig, lang sommerferie, en helgetur, eller når du har kommet på hytta som ikke har blitt brukt like mye som du hadde tenkt. I slike tilfeller oppstår det gjerne dårlig lukt.  

Vannlåsen tørker ut

Hvis du opplever ubehagelig lukt på baderommet kan det være fra sluket. Årsaken er ofte at sluket ikke har fått den vanlige tilførselen av fuktighet som det pleier. Vannlåsen, en innsats i sluket ditt, tørker nemlig ut hvis dusjen ikke blir brukt ofte nok. Da oppstår det lukt fra avløpet som sluket vanligvis leder vann til. Men, dette kan forebygges!

Unngå kjemikalier

Mange vegrer seg for å ta en titt for å se hva som skjuler seg under risten, ofte også med god grunn. Er du imidlertid nøye med renhold av sluket kan dette være én suksessfaktor. Husk bare å være kritisk til hva du benytter når du renser avløpet. Du har sikkert hørt tips om å bruke sterke rengjøringsmidler som alternative avløpsåpnere - det er nok ikke rørleggeren helt enig i. Så langt det er mulig bør du unngå å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda. Slike produkter kan skade plastrør og pakninger, og er heller ikke bra for miljøet. Velg derfor biologiske rensemidler som er skånsomme mot rørene.

Les mer: Vasker du badet ditt feil?

Problemløseren på badet

Holder du sluket rent ved å fjerne hår og smuss jevnlig, vil det hjelpe mye på luktproblemene i det daglige. Men hvis alt vannet forsvinner fra vannlåsen, vil det alltid oppstå noe lukt. En god løsning på problemet er å installere en vannlås som hindrer lukt, som for eksempel NOOD fra Purus. Det er en fjæropphengt vannlås som åpnes når vannet når en viss mengde, og lukkes når vannet avtar.

Med en slik lås blir det aldri lukt fra avløpet, og du kan med god samvittighet sette snuten mot nye spennende reisemål når sommerferien melder sin ankomst. Og skal du på hytta som har stått tom en stund, blir det kjekt å komme dit også. Produktet finnes til diverse tradisjonelle sluk, og leveres som standard til Purus designsluk. Har du lyst, kan du ta en titt på denne filmen om Nood-vannlåsen!

Les også: Slukrenne, veggsluk, hjørnesluk, designsluk? Velg rett sluk på badet!

Avslutningsvis er det viktig å nevne at hvis det lukter selv om dusjen er i bruk daglig og tipsene ovenfor er testet ut, kan det være et tegn på at noe ikke er som det skal være. Da bør du kontakte nærmeste VB Rørlegger!

Gjesteblogger: Camilla Vegge Svendsen, Purus


2923
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190128112851980.png #FFFFFF
Les også