SWITCH SECTION

Opptatt av trender? Her er 5 interiørtips til nytt bad


Av Varme & Bad

Tone Hammer

Varme & Bad

12. desember 2019
Av Varme & Bad

Tone Hammer

Varme & Bad

12. desember 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191212134728904.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191212134728904.jpg?maxwidth=2000
0

Vi ønsker oss stadig mer komfort og spafølelse på badet. Da får materialvalg, utstyr og planløsning stor betydning. I denne artikkelen får du fem tips som tar opp trender og valg som kan gi deg et bad du vil trives med – lenge!1. Bevisst planløsning og fargevalg

Tenk alltid gjennom behovene du har. Hvor mye plass trenger du? Badet skal passe til ulike faser av livet – og til forskjellige familiemedlemmer. Velg farger og materialer som er holdbare og tidløse. Det er selvsagt fristende å velge det som er trendy akkurat nå, men forsøk å se for deg badet om 10 eller 15 år. Vil du fortsatt være fornøyd med valgene dine?

2. Maskulint eller feminint på badet?

Maskulint og feminint er ord som ofte brukes for å beskrive baderomsstiler. Her trenger det ifølge min mening, ikke være enten eller. En god miks kan være løsningen. Alle skal trives på badet! Mørkt og maskulint mot lyst og feminint skaper drama og spenning. Ønsker du at badet skal ha et roligere inntrykk, bør du derimot tone ned bruken av kontraster.

3. Øk romfølelsen

Når du skal velge fliser bør du også tenke bevisst på valget mellom blanke og matte fliser. Gjenskinnet i blanke fliser skaper mer romfølelse. Det er en stor fordel om flisene er sklisikre også. Og lette å vaske. Jeg anbefaler gjerne kunstmarmor. Den er svært anvendelig fordi den holder seg fin i mange år.

Enkelte hevder at små bad skulle ha små fliser, men store kan fungere flott på alle bad, blant annet fordi det blir færre fuger og det ser mer ryddig ut. Dessuten lurer de øyet til å se rommet større enn det er. Og de innbyr til ro. Går du for store fliser bør du imidlertid være klar over at det er en mer krevende jobb for flisleggeren.


4. Servantmøbler med egen NCS fargekode

Ønsker du servantmøbel i en spesiell fargekode, som for eksempel tar opp fargen fra en kontrastvegg eller som matcher flisene, er det fullt mulig. Det bidrar til å skape helhet på badet og du unngår å bryte opp med for mange ulike farger og elementer. INR er blant leverandørene som tilbyr dette.

  5. Valg av baderomsarmatur: Tidsriktig eller fornuftig?

Det er veldig «in» med andre materialer enn krom på armaturer. Akkurat nå går det mye i sort og gull. Selv har jeg stor sans for brushed nickel, som heller mot det fornuftige fordi fingermerker blir mindre synlige. Det passer svært godt til andre ulike materialer og gjør at du kan mikse og matche etter behov. 

Et praktisk råd: Pass på at den som monterer armatur - eller blandebatteri som det også kalles - på vask og servant på badet ditt gjør det riktig hvis du går for innebygde armaturer. I Norge har vi svært strenge krav, blant annet gjennom våtromsnormen og TEK17, til installering av slike armaturer. Delene skal være utskiftbare og derfor må armaturet ha en løsning for å få ut innmaten. Det er det mange som ikke er klar over. Resultatet kan bli at vegger må åpnes og fliser må byttes ut ved en eventuell reparasjon eller utskiftning.

God planlegging er helt essensielt når du skal pusse opp eller bygge nytt bad. I VB finner du mange dyktige rørleggere og rådgivere som kan hjelpe deg med planløsning, valg av materialer og utstyr. Du kan gjerne forsøke å tegne selv, eller vi kan gjøre det for deg, slik at du kan se for deg rommet i 3D format før du tar den endelige avgjørelsen på hvordan akkurat ditt bad skal bli.

Et annet godt tips er å begynne med å laste ned VBs e-bok Slik planlegger du nytt bad. Her finner du all informasjon du trenger fra den dagen du begynner planleggingen!


Denne artikkelen er skrevet av Stine Jensen hos VB Jensen Rørservice AS.

 

4344
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190128112851980.png #FFFFFF
Les også