Smarte løsninger på små bad

Av Varme & Bad

Tone Hammer

Varme & Bad

11. november 2019
Av Varme & Bad

Tone Hammer

Varme & Bad

11. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111074030713.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111074030713.jpg?maxwidth=900
0

Det er ikke alltid mulig å utvide badet ved å "stjele" plass fra andre rom i boligen. Noen av oss må bare leve med små bad, men det betyr ikke at det ikke kan være bra. Her får du tips til smarte løsninger for å utnytte plassen!

Et lite bad kan være like bra som et stort. Det gjelder bare å finne smarte løsninger som utnytter plassen godt uten at det går på bekostning av funksjon og følelsen av velvære. Badet kan fortsatt være både praktisk og lekkert selv om det er liten plass. 

Smale baderomsmøbler og servanter

Med smale baderomsmøbler kan du innrede i høyden. Gå for vegghengte skap og speilskap – da bruker du veggene til noe fornuftig og unngår å bruke opp gulvplassen.

Det er flere servantserier som har smalere utgaver som tar mindre plass i bredden, i lengden eller begge deler. Her er et par eksempler:

Det er også mulig å få skrå servanter til plassering i hjørner. Servanten kan henges direkte på veggen, eventuelt uten underskap hvis plassen ikke tillater det, eller du ikke ønsker det. 


Toalettløsninger på vegg 

Vegghengte, kompakte toalett, eller veggskåler som det også kalles, frigjør gulvplass og gjør det enklere å gjøre rent - noe som kan være en utfordring på små bad. Også her er det mulig å få til hjørneløsninger. Spør din nærmeste rørlegger om råd!

Dusj, badekar eller "dusjekar"?

Det er ikke til å komme forbi at det er utfordrende å få plass til et badekar på et lite bad. Om du likevel vil spandere en god slump av plassen på et kar, bør du kombinere det med en dusjløsning. En glassvegg vil sørge for at dusjvannet havner i karet, og ikke på gulvet.

Dusjkabinett legger også beslag på en stor del av badet ditt, men det er mulig å få løsninger som sparer verdifull plass. Velg klart glass på dusjdørene - det bidrar til en følelse av at rommet er større. I noen rom trenger du heller ikke dører til dusjen. Kanskje holder det med en glassvegg og markert fall på gulvet, slik at vannet renner riktig vei.

Les også: Dusjkabinett eller dusjvegger på gulv?

Vask og tørk på liten plass

Hvis du må ha vaskemaskinen din på badet, finnes det også smalere versjoner av maskiner. Trenger du tørketrommel, kan du lage en vaskesøyle, hvor tørketrommelen plasseres oppå vaskemaskinen. 

Oppbevaring

Når det kommer til oppbevaring på små bad, bør du rett og slett prøve å gjøre minimalt ut av det, og lagre kun det aller mest nødvendige der. Alt som ikke brukes daglig eller ukentlig kan med fordel oppbevares andre steder.

Så langt det er mulig, velg innredning og oppbevaringsløsninger som kan henges på veggen, slik at mest mulig av gulvflaten er fri. Utnytt takhøyden gjennom å henge skap over hverandre! Husk at også veggplassen over toalettet kan brukes til hyller eller skap.


3787
Falseb-
Triks som gjør rommet større
Mari smal grå matt 80 baderomssmøbel
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111075224883.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111075224883.jpg?maxwidth=900
  Falseb-
  0

  Et velkjent triks er å velge lyse farger fordi de "forstørrer" rommet, i motsetning til mørke farger. Når det er sagt, kan mindre bad bli flotte i mørkere fargetoner også.

  Speil gir også en illusjon av at rommet er større enn det det faktisk er. I tillegg er belysningen viktig på små bad. Slå flere fluer i en smekk med speil som har skap og lys!

  Plasser gjerne flere lyskilder på badet – det gir større romfølelse enn bare én taklampe.

  Et siste tips - kanskje det viktigste - er å bruke tid på å planlegge badet ditt. Du får det beste resultatet når du har tenkt godt igjennom løsningene. Snakk med en rørlegger dersom du trenger råd eller inspirasjon, og last ned VBs e-bok Slik planlegger du nytt bad som hjelper deg å planlegge drømmebadet!

  Denne artikkelen er skrevet av Torbjørn Aamodt fra VB bedriften Aamodt VVS.

  854
  Falseb-
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190128112851980.png #FFFFFF
  Les også