130

Dette er tegnene på at rørene dine er fryst


Type something

Av WaterGuard Intl AS

Guro Marie Iversen

WaterGuard Intl AS

11. april 2023
Av WaterGuard Intl AS

Guro Marie Iversen

WaterGuard Intl AS

11. april 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411132913145.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411132913145.jpg?maxwidth=900
0

Som huseier er det å få frosne rør noe av det verste du kan oppleve. For når de først fryser er det ganske komplisert.

 

Vi har tidligere skrevet over hvilke grep du kan ta for å unngå å få frosne rør. Som de fleste av oss lærte på skolen i ungdommen, så ekspanderer vann når det fryser. Om dette vannet da befinner seg inne i et rør, vil det øke trykket til den grad at det ganske enkelt kan sprekke – og det er fort en kostbar affære.

Om du lurer på om dine rør er frosne, har vi laget en enkel oversikt over hva du skal se etter.

 

Lavt vanntrykk

Om vannet ut av springen ikke lenger kommer i strie strømmer, kan dette være et tegn på delvis frosne rør. Dette fordi at isen gjør at vannet ikke strømmer gjennom røret i den samme hastigheten som tidligere, men får en flaskehals av isen på innsiden.

 

Ikke noe vanntrykk i det hele tatt

Hvis det ikke kommer noe vann i det hele tatt ut av kranen kan det være at rørene dine er frosset helt fast. Uansett virker det som om det er fare på ferde, så her er det nok lurt å kontakte en rørlegger.

 

Frost på utsiden av røret

Dette er en av de tydeligste tegnene på at du har frosne rør. Hvis rørene dine har frostdannelse på utsiden, er nok muligheten for at de er frosne på innsiden også relativt store. Om rørene er plassert i områder de er utsatt for trekk eller lavere temperaturer bør de som et minimum isoleres.

 

Rørene buler utover

Om du legger merke til at rørene dine buler mer enn de burde, er det bare å ta grep med en eneste gang. Da kan en av grunnene være at isen på innsiden har ekspandert og legger et press på røret, som da i verste fall kan sprekke og føre til store vannskader når det da smelter igjen.

 

Redusert varmtvann

Opplever du at det tar vesentlig lenger tid å oppnå ønsket tappetemperatur kan det være et lenger rørstrekk begynner å fryse til. Dette vil redusere temperaturen på vannet ifra din varmtvannsbereder til tappekranen.

Har du oppdaget ett eller flere av disse tegnene anbefaler vi deg å stenge av vannet og kontakte din nærmeste rørlegger.

 

Les mer om lekkasjeskader og Waterguard her

2061
Falseb-0
Hvor nyttig var denne artikkelen?

Takk for din kommentar.

Reviews
View More
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411115334970.png #FFFFFF
Les også