SWITCH SECTION

Gamle hus, nye kjøkken – og risiko for lekkasjer

For den som overtar en eldre bolig er det gjerne to rom man ganske snart ønsker å få gjort noe med; kjøkkenet og badet.
Begge rom er gjenstand for mye slitasje, de er kostbare å pusse opp – og de viser seg å være en risikofaktor i forhold til vannlekkasjer.

Av WaterGuard Intl AS

Haakon Munkejord

WaterGuard Intl AS

20. januar 2020
Av WaterGuard Intl AS

Haakon Munkejord

WaterGuard Intl AS

20. januar 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200120143137758.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200120143137729.jpg?maxwidth=2000

Når det gjelder kjøkken, er det mye som skiller moderne løsninger fra de eldre;

For det første er kjøkkenet gjerne helt åpent mot tilliggende stue/oppholdsrom, med plant gulv på samme nivå mellom kjøkken og de andre rommene – uten terskler av noe slag.

Og aller viktigst: Et moderne kjøkken har gjerne flere vannkoblede enheter, typisk kaffemaskin, vannkoblet kjøleskap med isbitmaskin og selvsagt vannkoblet oppvaskmaskin. Dermed er antall potensielle lekkasjepunkter mangedoblet i forhold til tidligere tider, men kjøkkenet har allikevel ikke sluk.


Når en av vannkoblingene på et eller annet tidspunkt begynner å lekke, vil vannet flyte fritt ut på kjøkkengulvet – men det stopper ikke der. Vannet finner snart veien videre ut mot stue og oppholdsrom, og skadeomfanget blir dermed stort om ikke lekkasjen oppdages og stanses raskt. Fra kjøkken og stue vil vannet etterhvert finne veien ned langs veggene til etasjen under, og avhengig av hva som befinner seg der kan konsekvensene av vannlekkasjene bli store.


Lekkasjesikring bør være en naturlig del av rehabiliteringen

Fordi en oppgradering av kjøkken på denne måten innebærer en økt risiko for vannlekkasjer, bør lekkasjesikring være en naturlig del av rehabiliteringen. På nye boliger er det påkrevd, men når det gjelder eldre boliger er det altså helt frivillig om man vil installere lekkasjesikring.


Waterguard er markedets mest kjøpte system for lekkasjesikring

Den norske produsenten Waterguard leverer systemer som passer til alle boligtyper og hytter. Løsningene monteres enkelt og rask av rørlegger, og dermed vil enhver antydning til lekkasje automatisk føre til at vannet stenges. Dermed stoppes lekkasjen før den rekker å gjøre skade. På denne måten bidrar Waterguard til å redusere det store omfanget av vannlekkasjer i Norge, som rent økonomisk koster mer enn skadene etter brann.


Med Waterguard får du rabatt på boligforsikringen

For forsikringsselskapene utgjør skader etter vannlekkasjer opp mot 4 milliarder årlig.

For å bidra til å redusere dette tilbyr de fleste forsikringsselskapene i dag en ganske solid rabatt på forsikringspremien; helt opp til 30% er det mulig å få. Den reelle kostnaden for installasjon av lekkasjesikring blir dermed svært lav.


2220
true
b-TrueFalse
Hvor nyttig var denne artikkelen?

Takk for din kommentar.

Reviews
View More
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411115334970.png #FFFFFF
Les også