130

Waterguards beste råd for å unngå frostskader på rør


Type something

Av WaterGuard Intl AS

Guro Marie Iversen

WaterGuard Intl AS

11. april 2023
Av WaterGuard Intl AS

Guro Marie Iversen

WaterGuard Intl AS

11. april 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411121027719.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411121027719.jpg?maxwidth=900
0

Som beboere i Norge legger vi fort merke til at vinteren er over oss. Temperaturen faller og snøen kommer dryssende. Når man nå da har relativt høye strømpriser er kanskje nordmenn litt ekstra flinke til å skru av strømmen og redusere oppvarmingen i hus og hytter.

Det å ha et bevisst forhold til sitt eget strømforbruk er vel og bra, men samtidig med Norges lange og kalde vinter bør huseiere være bevisst på hva som kan skje om det blir for kaldt i de hus og hytter.

 

Frosne rør i norske hjem koster norske forsikringsselskap nesten 600 millioner kroner i 2021. Les her hvordan du kan unngå akkurat dette.

 

Tenk langsiktig og proaktivt – ta grep tidlig

Det å etterisolere rør og vegger er smarte tiltak. Allerede på høsten kan det være lurt å ta en runde både innendørs og utendørs for å se om det kan være plasser med utsatte rørføringer som kan være eksponert mot kulden og potensielt kan fryse.

Bruk tid på å oppdatere rørene på hus og hytte før kulden setter inn. 40 % av de innmeldte skadene til Tryg forsikring omhandlet rørskader på hytta. Dette er rør som fort kan bli glemt, siden hyttene ofte er litt eldre og utskiftingen har blitt nedprioritert. Sjekk også hvor rørene er plassert. Mange eldre boliger har rørføringer lagt bak veggisolering mot yttervegg, som da kan føre til at rørene fryser om du ikke har tilstrekkelig varme i alle rom.

Lekkasjesikring

Med lekkasjesikring installert er det bare det resterende vannet i rørene som renner ut fra selve sperren, og man sparer seg for flere liter med vann, ergo så blir det et billigere hendelsesforløp fra start til slutt.

Forberedelser når du skal være borte fra hus eller hytte over lengre tid.

Skal du være borte fra boligen, eller hytten din over lengre tid, er det en rekke handlinger du bør utføre for å sikre boligen best mulig. Ved å stenge hovedkranen reduserer du skadeomfanget om uhellet først oppstår. Da er det bare vannet som er igjen i røret som vil lekke ut på gulvet. Åpne også det laveste tappepunktet på eiendommen etter hovedkrana er stengt for å tappe røret for mest mulig vann. Har du vannrør til for eksempel utendørsbasseng eller andre rør som ikke brukes bør de dreneres for å unngå frostspreng

 

Skal du skru av strømmen?

Rom med vanninstallasjoner eller rørføringer som er utsatt for frost bør ha en minimumstemperatur på 8 grader, så der er det lite hensiktsmessig å skru av strømmen. Derimot om du ønsker å skru av strømmen for å stenge hytta er det lurt tømme alt av vann for å unngå vannskader og frosne rør. Ta kontakt med rørlegger for assistanse. Om det er slik at du har utsatte rør du er usikre på, kan du benytte en frostvakt, som er en type varmekabel som festes på selve røret, slik at du unngår frysing.

 

Var dette nyttig? Les mer om Waterguard og bestill våre produkter her

2983
Falseb-0
Hvor nyttig var denne artikkelen?

Takk for din kommentar.

Reviews
View More
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230411115334970.png #FFFFFF
Les også