115
Illustrasjon: wedi GmbH
SWITCH SECTION

Med nye produkter er du sikker på at vannet havner i sluket

wedi Fundo har innebygget fall og ferdig overflate

For wedi

Lasse Bo Varberg Ervolder

wedi

22. juni 2022
For wedi

Lasse Bo Varberg Ervolder

wedi

22. juni 2022
Illustrasjon: wedi GmbH
Illustrasjon: wedi GmbH
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220622063510221.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220622063510221.jpeg?maxwidth=900
Illustrasjon: wedi GmbH
Illustrasjon: wedi GmbH
0

I 2018 undersøkte Anticimex og IF 5200 nyere bad og fant ut at det var behov for feilretting på grunn av for dårlig håndverk i hele seks av ti tilfeller.


Utilstrekkelig fall på gulvet er blant de feilene som forekommer oftest. Konsekvensen av slike feil er at vannet blir liggende på baderomsgulvet i stedet for å renne ned i sluket. Det er svært irriterende for kunden som nettopp har fått bygget et nytt bad. Det finnes også tilfeller der slike feil har ført til prisavslag ved boligkjøp.

wedi fundo har innebygget fall og ferdig overflate

Det finnes imidlertid løsninger som tar dårlig håndverk ut av likningen når det skal lages fall mot sluket. Et eksempel er Fundo dusjelementer fra wedi. Disse er forholdsvis nye på det norske markedet, men har vært i bruk i Tyskland i en årrekke. Også i Danmark ser vi økende etterspørsel etter produktet. Fra å ha solgt noen få hundre i 2020, ble det solgt mellom 3000 – 4000 i 2021.

Grunnen til at mange legger merke til Fundo, er at det er et 100 % vanntett element som er ferdig produsert med korrekt fall til sluk. Det monteres dessuten enkelt på gulvet med wedi 610 lim og tettemiddel. Fundo finnes i en rekke utgaver, og kan eksempelvis leveres klargjort med punktavløp i senter, linjeavløp mot vegg eller linjeavløp i senter. Det finnes også en egen utgave med optisk veggavløp.

Fundo leveres dessuten i flere dimensjoner og finnes i kvadratisk, rektangulær, sirkulær, halvsirkulær og spiralformet design. Andre former kan produseres på forespørsel. For å gi deg maksimal fleksibilitet er det mulig å skjære elementene til riktig størrelse dersom standardstørrelsene ikke passer helt til størrelsen på dusjsnisjen.

Fundo-elementer egner seg i alle prosjekter og det tynneste elementet bygger kun 65 mm. Dette er spesielt nyttig til rehabilitering, der hver eneste millimeter ofte teller.

Fliser er mulig, men Fundo Top er enklere

Fundo-elementer fra wedi er laget av XPS og har en sementbasert overflate lik mange andre wedi-produkter. Dermed kan de enkelt flislegges på tradisjonell måte, men det er også mulig å montere wedi Fundo Top designoverflater på dem. De er tilpasset størrelsene på Fundo-elementene og har et naturlig steinutseende som gir uttrykket til én stor flis uten en eneste fuge i dusjområdet. Det er mulig å velge mellom fargene steingrå, karbonsvart, betonggrå, sahara beige og hvit. Dersom det er behov, kan du også kappe til Fundo Top for å få det til å passe.

Velger du Fundo Top går det vesentlig raskere å gjøre ferdig gulvet i dusjsonen, og i motsetning til flislegging er det ingen fare for ujevne overflater eller kantsprang.

Fundo Top kan gjerne brukes i kombinasjon med andre Top-produkter fra wedi. Et eksempel er Top Wall designflater for vegg. Dette er et alternativ til fliser og de monteres enkelt på veggene ved å bruke wedi 610 lim og tettemiddel. Løsningen gir lettstelte og elegante baderomsvegger, og finnes i de samme fargene som Fundo Top. Andre produkter i Top-sortimentet er:

  • Sanoasa Top – ferdige benker til montering i dusjen
  • Sanwell Top Niche – ferdigproduserte nisjer som gjør det enkelt å lage hyller i baderomsveggen
  • I-board Top – ferdig overflate til vegghengt toalett som leveres med forborede hull til rør og avløp

Mer jobb for snekkeren

Mange snekkere vil nikke anerkjennende til Fundo- og Top-produkter fra wedi. Hvorfor er det slik? Fordi det lar snekkeren gjøre mer av jobben i et baderomsprosjekt. Mureren trenger faktisk ikke komme før gulvet, minus dujsområdet skal flislegges.

Det betyr redusert behov for koordinering, mer effektive arbeidsdager og mindre risiko for forsinkelser i prosjektet. Det er også bra for sluttkunden som skal nyte det nye badet når det er ferdig.

3772
TrueFalsec-465
Les også