Hvorfor er vannbåren varme fremtiden for boligoppvarming?

Fordi det gir en fleksibilitet du vil verdsette i fremtiden

Av Bosch
3. november 2017
  De er vanskelig å spå om fremtiden. Det er også tilfellet når det gjelder fremtidens produkter og teknologi for oppvarming av bolig og tappevann. Men det er fullt mulig å velge oppvarmingsløsninger som gir deg fleksibilitet til å håndtere fremtiden best mulig.

  Vannbårne systemer er fremtiden for boligoppvarming nettopp fordi de gir deg denne fleksibiliteten. Enkelt forklart kan vi si at det eneste som kreves i et vannbårent system er noe som varmer opp vannet som sendes ut i gulvene, til radiatorene eller som tappevann i krana. Hva dette «noe» er, spiller mindre rolle. Uansett hvilke produkter som kommer i fremtiden, er det stor sannsynlighet for at det er mulig å koble de på et eksisterende anlegg.

  Det ser vi blant annet på alle som skal skifte ut oljefyren med klimavennlige løsninger: å skifte den ut med en moderne varmeveksler er gjort noen få dager og hele det eksisterende distribusjonssystemet for vannbåren varme kan ofte brukes videre. Fleksibiliteten er også tydelig når vi ser på hvilke løsninger som allerede finnes for vannvarming i dag; væske/vann-varmepumper, luft/vann-varmepumper, biokjel, bio-ovn med vannkappe, solvarme, fjernvarme og el-kassett for oppvarming med elektrisitet.

  Vannbåren varme er enkelt og greit en oppvarmingsløsning som gir deg det du ønsker i dag, samtidig som det gir deg trygghet for at du enkelt kan tilpasse deg fremtidens energiforsyningsløsninger. Det er også en fordel for det totale energisystemet i samfunnet da det blir mer effektivt og mindre avhengig av én energikilde.

   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180824124600751.jpg #FFFFFF
   Les også