Foto: Schüco

Se mulighetene med store glasspartier

Med vinduer, skyvedører eller foldedører i hel-aluminium finnes det nesten ikke grenser

For H-fasader GlassTeam

Eva Kathrin Grønningsæter Furevik

H-fasader AS

12. februar 2021
For H-fasader AS

Eva Kathrin Grønningsæter Furevik

H-fasader AS

12. februar 2021
Foto: Schüco
Foto: Schüco
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210212094016464.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210212094016136.jpg?maxwidth=2000
ASE 80_m.jpg ASE 80_m.jpg
0

Både i bolig- og hyttemarkedet har trendene en god stund gått mot større glassflater for å få mest mulig dagslys inn og å viske ut skillet mellom innendørs- og utendørsområdene. Det er som regel ensbetydende med å bruke store glasspartier, enten i form av store vinduer, skyve- eller foldedører. Hva du velger, avhenger blant annet av hvor de aktuelle veggene vender, solforhold og egen smak. Et par ting du bør tenke på er:

  • For å få en bred passasje når skyvedøren er åpnet, må den være forholdsvis bred. Med to meter skyvedør får du ikke mer enn 90 cm. passasje når den er åpnet
  • Foldedører tar litt plass å åpne, men det er mulig å få dører som foldes utover istedenfor innover. Det er den mest plasseffektive løsningen med tanke på møblering innendørs.
  • Med store vinduer kan du kombinere fastkarm og åpningsvinduer i samme ramme – dermed får du det beste av begge verdener.

Uavhengig av om du går for vinduer, skyve- eller foldedører, vil vi anbefale deg å vurdere løsninger i helaluminium. Aluminium kan nemlig skreddersys på de fleste måter, og det er faktisk ikke mange andre materialer som gir deg nettopp disse mulighetene. Stil, form, størrelse, åpningstyper, tilbehør og overflatebehandling kan spesifiseres for å oppnå akkurat de løsningene du er ute etter. Aluminium er et sterkt materiale og kan være en del av en bærekonstruksjon - slik får du muligheten til å lage store og uavbrutte felter av glass i boligen eller på hytta. Prismessig er aluminium mer eksklusivt enn tre- og PVC-produkter, men da får du som sagt full valgfrihet og noe av det ypperste markedet kan by på.

Med sine rette profiler og et stramt design er dette også noe som passer godt til moderne og minimalistiske hus med mye glass. Med aluminium får du dessuten pålitelige funksjoner og minimalt vedlikehold da det er et meget slitesterkt og motstandsdyktig materiale. Produkter av aluminiumsprofiler har lang levetid og ruster ikke.

H-fasader GlassTeam har egen boligavdeling som leverer og monterer skreddersydde aluminiums- og glassløsninger til boligmarkedet. Et bredt kompetansemiljø bistår kundene i hele prosessen fra planlegging/bestilling til montering. H-fasader Glassteam har hovedkontor og produksjon i Fredrikstad, som betyr at våre produkter er utviklet og laget for norske forhold - i Norge.


Husk på isoleringsevne og sikkerhet

Når du skal ha vinduer, skyve- eller foldedører, er det alltid viktig å tenke på hvor godt de isolerer. Betydningen av dette poenget er enda viktigere dersom du erstatter små vinduer med store glassflater. For å få så god isoleringsevne som mulig bør du velge trelagsglass i stedet for tolagsglass, slik at du slipper utfordringer med kaldras fra glassflatene. Kaldras oppleves som trekk og reduserer innendørs komfort vesentlig – noen ganger såpass mye at det ikke er ønskelig å møblere i nærheten av glasset. En ulempe med trelagsglass kan imidlertid være at det isolerer så godt at det dugger på utsiden under visse værhold. Det kan du imidlertid løse ved å velge glass med antidugg-overflate.

Husk også at:

  • Glasspartier som går helt ned mot gulvet krever bruk av sikkerhetsglass. Det henger selvsagt sammen med at glass som går så langt ned er mye mer utsatt for sammenstøt og påkjenninger som kan føre til at det knuser eller skades på andre måter.
  • Store glassflater fører til økt oppvarming fra solen. For å forhindre deler av denne oppvarmingen kan det være lurt å investere i soldempende glass
4027
b-25TrueFalse
left -1 b-25TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191028143300331.png #FFFFFF
Les også