Guide: Dette skal du vite før du kjøper vinduer

Om du skal ha nye vinduer fører behovet ofte med seg at man skal sette seg inn i nye fagområder. Det er langt fra alle faguttrykk du trenger for å kjøpe nye vinduer. Guiden under her gir et hurtig overblikk over hva du trenger å vite før du kjøper vinduer. I tillegg får du også et overblikk over de valg du skal ta før du bestiller.

Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

17. august 2020
Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

17. august 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200817114328606.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200817114328606.jpg?maxwidth=2000

Guiden under gir deg et hurtig overblikk over hva du skal vite før du kjøper nye vinduer. Du kan også lese mer om de valg du skal ta før du bestiller. Har du noen spørsmål til ditt prosjekt, er du alltid velkommen til å kontakte SpareVinduer post@sparevinduer.no.

Oppmåling til nye vinduer kan virke vanskelig, men hvis du følger vår steg-for-steg video guide er det enkelt å ta riktige mål til nye vinduer og dører. Alt du skal bruke er: 

·Papir

·Blyant eller pen

·Målebånd eller tommestokk

Du kan lese mer om oppmåling her.

TYPE VINDU

Det finnes mange modeller av vinduer som har forskjellige funksjons fordeler. Du kan her under lese mer om de mest solgte vindustypene.

TOPPSTYRT
 Et toppstyrt vindu fra SpareVinduer åpner opp nedenfra med et grep i vinduets bunn. Vinduet er en meget populær modell da det er enkelt å betjene. Toppstyrte vinduer kan brukes på de fleste steder av hjemmet. Et toppstyrt vindu kan ikke snues rundt, men åpnes ut i ca 60 grader. Se alle våre toppstyrte vinduer her.

FASTKARM

Et fastkarmsvindu er en type vindu, som ikke kan åpnes i motsetning f.eks. et toppstyrt vindu. Derfor velger mange et fastkarmsvindu ved siden av et vindu eller en dør som kan åpnes. En stor fordel med å velge et fastkarmsvindu fremfor et vindu som kan åpnes opp, er at de generelt er en billigere modell, samt at man vil få mer glass for å få mest mulig utsyn. Se alle våre fastkarmsvinduer her.

SIDEHENGT

Sidehengte vinduer er hengslet i siden og åpner utover. Har du et vindu som er plassert over et kjøkkenbord eller lignende, så kan det noen ganger være vanskelig å åpne, men velger du sidehenglset så kan du til velge et håndtak til å åpne vinduet, det skal kun dreies for å åpne vinduet. Dette gjør sidehengslede vinduer perfekt valg til steder det kanskje er vanskelig å komme til. Se alle våre sidehengte vinduer her.

1868
b-0TrueFalse

KRYSSPOSTVINDUER

Krysspost er kjennetegnet ved å være delt i felter med kryss der dem møtes, derav navnet. Der kan være mange forskjellige grunde til at velge et krysspostvindu, men de fleste gjør det for at bevare husets identitet. En god tommelfingerregel sier at hvis husets opprinnelige vinduer var krysspostvinduer, så bør du også gå etter krysspostvinduer, når det er tid til at få dem utskiftet, da denne type vinduer vil passe bedre til huset. Du kan lese mere om våre krysspostvindu her.

Kundeanbefalinger

Anbefalinger fra andre kunder er kanskje et at de viktigste punktene når du skal velge hvor du vil kjøpe dine nye vinduer og dører. Her får du førstehåndsinformasjon om andres opplevelse med den pågjeldende bedrift. Det er derfor alltid en riktig god ide å søke etter kundeanbefalinger på internettet, før du gjør et kjøp.

God kundeservice er, sammen med lave priser og gode produkter, et av våre viktigste fokusområder. Du kan se alle anmeldelser av oss på Trustpilot her.

Garanti

Hos Sparevinduer gir vi deg 10 års garanti på alle våre dører og vinduer. Dette er din sikkerhet for at du i mange år er fornøyd med ditt vinduskjøp hos oss. Du kan lese mer om vår 10 års garanti her.

1218
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190913105250443.png #FFFFFF
Les også