SWITCH SECTION

Hvilket materialvalg skal jeg velge til mine nye dører og vinduer?

Materialvalget til dine nye dører og vinduer har stor betydning for primært tre faktorer – hvor mye løpende vedlikehold dine vinduer og dører krever, hvilket design du ønsker, samt hvilket budsjett du har. Du kan her under lese mer om hvilke overveielser du bør vurdere og ta høyde for.

Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

4. mai 2020
Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

4. mai 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200504133744295.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200504133744295.jpg?maxwidth=2000

Hvilke fordeler er det ved å skifte vinduer og dører?

Det kan være mange gode grunner til at skifte dine vinduer og dører – blant annet kan det være en del å spare på din varmeregning. Du kan lese mer om fordelene ved å skifte til energivennlige-vinduer her.

Hvilket materiale skal jeg velge mine nye vinduer i?

Før du bestemmer deg for hvilke materialtype dine nye dører og vinduer skal være produserte i, er det viktig at du overveier hvilke egenskaper de forskjellige materialtyper har. Det er nemlig en stor forskjell på hvor mye løpende vedlikehold de tre forskjellige materialtypene krever, det designmessige uttrykk samt pris da der kan være en vesentlig prisforskjell på de tre materialtyper. 

Du kan lese mer om de tre forskjellige materialtypene her: 

Vinduer og dører i tre:

For mange er vinduer og dører i tre det klassiske materialvalget. Tre er et holdbart og naturlig materiale, som inneholder en rekke harpikskanaler, som fra naturens side impregnerer treet. I tillegg inneholder tre også en rekke andre naturlige stoffer, som er med til at motvirke sopp og insekts angrep. 

Vinduer og dører i tre gir deg et naturlig og klassisk uttrykk, og er derfor for mange et klassisk materialvalg. Det er viktig å huske at tre er et naturlig materiale, som krever løpende vedlikeholde. Du skal derfor forvente å skulle vedlikeholde dine nye vinduer og dører løpende. Så det er en god ide å beregne inn kostnader til vedlikehold når man avveier hvilket materialvalg man skal velge. Mørke farger vil kreve hyppigere vedlikehold i tre materiale enn lyse farger. Hvor ofte de vil kreve behandling avhenger av hvilken plassering på huset de har og hvor mye sollys, vind og regn de blir utsatt for.

Du kan lese mer om vinduer og dere i tre her.

1799
b-0TrueFalse

Vinduer og dører i tre/alu:

Vinduer og dører i tre/alu er typisk oppbygget så vinduet innvendig har det tradisjonelle naturlige designet fra tre og utvendig er trerammen bekledd med en aluminiums-list. Aluminiums-listen beskytter treet mot ver og vind, og derfor er det løpende vedlikeholdelsen minimal. Aluminiums-listen skal bare rengjøres når det er behov. 

Vinduer og dører i tre/alu er derfor lett å vedlikeholde og er derfor et populært materialvalg.  

Les mere om vinduer og dører i tre/alu her.

Vinduer og dører i PVC:

PVC som materiale til nye vinduer og dører har tidligere hat et litt dårlig rykte, fordi mange forbinder vinduer og dører i PVC med spesielt tyske produkter fra 70-tallet – da uttrykket på vinduene var meget tunge og mindre fine. Det er heldigvis skjedd mye siden, så PVC som materiale til produksjon av vinduer og dører er i dag et produkt som designmessig er på høyde med vinduer og dører i tre og tre/alu.  

Fordelen ved å velge dine nye vinduer og dører i PVC er, at PVC  ikke krever løpende vedlikehold utover vask og olje til hengsler og låsepunkter. 

I tillegg er PVC et relativt billig materiale, så du får mye for pengene. 

Les mer om vinduer og dører i PVC her.

1253
c-228TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190913105250443.png #FFFFFF
Les også