Hvordan betydning har dine vinduer og dører når det kommer til risikoen for innbrudd hos deg?

Sommerferien nærmer seg og det betyr dessverre også ofte høysesong for innbrudd. Du kan for din egen del ta en del forhåndsregler som enten kan skremme en innbruddstyv fra å bryte seg inn, eller gjør det vanskeligere for tyven å komme seg inn.

Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

17. juni 2020
Av Sparevinduer

Esben Tougaard

Sparevinduer

17. juni 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200617122042411.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200617122042411.jpg?maxwidth=2000

Hva kan du selv gjøre for å redusere risikoen for innbrudd?

Du kan ta mange grep som minsker risikoen for at en innbruddstyv velger akkurat din bolig. I de fleste tilfeller velger en innbruddstyv å komme seg inn gjennom en dør eller vindu , og nettopp dette kan du lese mer om under.

Vinduer

Innbruddstyven er ofte ikke interessert i å knuse et glass for å komme inne, da dette lager mye lyd som kan alarmere dine naboer. I tillegg vil det også være en risiko for kuttskader som vil kunne skapet et DNA-spor. Derfor vil en innbruddstyv typisk gå etter fjerne listene rundt glasset for å forsiktig ta glasset ut. 


Eldre vinduer kan ofte enkelt brekkes opp med et skrujern eller et lite brekkjern, og derfor vesentlig lettere å bryte opp enn nye vinduer. Nye vinduer av god kvalitet produseres normalt med en rekke ekstra sikkerhetstiltak som gjør det mye vanskeligere for en innbruddstyv å komme seg inn uten mye tålmodighet, tid og store redskaper. Nye vinduer har utover dette ofte montert hakekolber som fungerer slik at en hake fester seg i  sluttblikkets ramme, som gir en sterk og tett enhet som gjør at forsøk på innbrudd vil bli vesentlig mer krevende. 


En enkel måte på å sikre dine nye vinduer ytterligere mot innbrudd er å kjøpe vinduer og dører med lås. 


 Du kan lese mer om sikring av dine vinduer her.


1321
b-0TrueFalse

Dører 

Døren er ofte et sted som en innbruddstyv vil forsøke å benytte for å komme inn i din bolig, på samme måte som med vinduer er gamle og slitte dører enklere å bryte opp enn moderne dører.

Spesielt er balkongdører ofte et sted som en innbruddstyv vil forsøke å komme seg inn via, da døren ofte ikke har lås, samt at den ofte ligger mer skjermet fra naboene. En enkel måte å sikre din terrassedør på er å skifte den ut med en ny dør med låse mulighet. Nye ytterdører kan bestilles med flere sikkerhetsanordninger som sylinder inne og ute, 6 stiftede nøkler og ekstra låsekasse. 


Du kan lese mer om sikring av dine dører her.

646
true
c-228TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190913105250443.png #FFFFFF
Les også