115

Velg riktig beslag og skruer til utendørsbruk

Beslag og skruer beregnet på innendørsbruk vil ruste utendørs – så enkelt er det.

For Simpson Strong-Tie

Bjarne Nordvik

Simpson Strong-Tie

8. oktober 2021
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211008093848406.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211008093848406.jpg?maxwidth=900
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
El.forzinket (v.), ZPRO (midt), syrefast (h.)
100
0

Selv om vi har mye vær og vind i Norge og mange av oss bor i kystnære strøk, har det likevel vært vanlig for nordmenn å bruke bygningsbeslag for innendørsbruk, som bjelkesko og vinkler, til blant annet terrasser og brygger.

3 typer beslag – velg riktig

På bildet over ser du 3 typer beslag som har stått i et salttåkekammer – en uheldig plass å være for beslag – og blitt spruta på med saltvann og luft kontinuerlig i

1 400 timer. Du ser ekstrem forskjell i resultatene.

Det el.forzinkede til venstre rustet fælt, ZPRO-beslaget i midten har fått en liten påkjenning mens det syrefaste beslaget til høyre er upåvirket.

Rustfri fremtid

Mange vet at det burde brukes A4 syrefast metallbeslag når det skal monteres utendørs og kommer i direkte kontakt med regn, men mange har valgt å se bort fra dette på grunn av den høye prisen og heller brukt el.zink stål.

Det mest solgte bygningsbeslaget i Norge er dermed el.forzinket – samme som rustet fælt i salttåkekammeret. Derfor har det i lang tid vært et problem at beslag som benyttes utendørs begynner å ruste etter en stund.

1099
b-0TrueFalse

Men nå har Simpson Strong-Tie kommet opp med en ny løsning, og laget en ZPRO-serie med komplett sortiment for montering i normalt utendørsmiljø – disse er mye rimeligere enn den klassiske A4 syrefast, som allerede finnes i sortimentet og anbefales til kystnære strøk. ZPRO-serien dekker de fleste behovene du har utendørs, og det kommer stadig nye produkter i serien.

367
false
b-0TrueFalse

ZPRO – en mellomting

ZPRO er tilsvarende varmgalvanisert og er en  mellomting mellom el.forzinket stål og syrefast stål, men prismessig er ZPRO-serien betydelig rimeligere enn A4 syrefast-produkter. ZPRO egner seg utendørs litt borte fra kysten, og anbefalingen i kystnære strøk er alltid A4 syrefast.

300
false
b-0TrueFalse

Matchende skruer

Skruene som passer perfekt til å feste ZPRO-beslag utendørs er Impreg®+ beslagsskruer. Disse er utstyrt med TX20-spor for faste grep ved montering. Til de store hullene i beslagene passer SSF-beslagskrue Flathode, som gir et diskret og pent resultat.

Komplett sortiment

ZPRO-beslagene og Impreg®+ beslagsskruene fra Simpson Strong-Tie har tilsvarende beskyttelse og er derfor en perfekt løsning til både innen- og utendørsbruk. 

451
false
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210512115109799.png #FFFFFF
Les også