115
Foto: Vindex
SWITCH SECTION

Tenk nytt rundt terrassebord

Med de riktige produktene trenger du ikke å tenke på vedlikehold

For Vindex AS

Randi Farstad

Vindex AS

25. april 2022
For Vindex AS

Randi Farstad

Vindex AS

11. april 2022
Foto: Vindex
Foto: Vindex
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220411073938179.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220411073938179.jpg?maxwidth=900
Foto: Vindex
Foto: Vindex
0

De fleste som bygger terrasse her til lands velger å bruke impregnerte terrassebord. Det er gode grunner til det da de både har god holdbarhet og er det rimeligste alternativet på markedet. Samtidig er det noen utfordringer knyttet til bruk av impregnerte terrassebord:

  • De krever jevnlig vedlikehold i form av maling, beis eller olje. Vedlikeholdsintervallet avhenger av hvor mye slitasje terrassen utsettes for, men du må minimum regne med å etterbehandle hvert tredje år.
  • De krymper og vrir seg litt over tid, særlig dersom de har høyt fuktinnhold ved montering. Gjærede hjørner og formskjærte detaljer kan for eksempel være krevende med impregnerte terrassebord da slike detaljer ikke vil holde seg pene over tid.

Mange opplever også at det blir store glipper mellom bordene over tid, særlig dersom bordene har høyt fuktighetsinnhold når de monteres og de legges med litt for stor avstand.

Enklere med terrassegulv i PVC

Du har helt sikkert hørt om PVC, og vet trolig at det blant annet brukes som isolasjon rundt elektriske kabler, til ulike typer rør, leketøy og svært mye annet. Andre områder der materialet brukes er i vinduer, gjerder, levegger og til å produsere sprosser. En av de store fordelene når PVC brukes i byggevarer, er at materialet er vedlikeholdsvennlig. Der vinduer, rekkverk og liknende som er laget av tre må males jevnlig, trenger du kun å vaske tilsvarende produkter av PVC ved behov. Klikk her for å lese mer om fordelene med PVC.

Hos Vindex produserer vi også vedlikeholdsvennlige terrassegulv i gjennomfarget UPCV. Det er en type PVC som ikke er tilsatt myknere, og som derfor er svært stiv. Det er en flere fordeler ved å bruke Vindex sitt terrassegulv:

  • Det er vedlikeholdsfritt og falmer ikke i solen
  • Har en sklisikret overflate
  • Tåler hard bruk og saltvann

Disse fordelene gjør at terrassegulvene har mange bruksområder. I tillegg til bruk på terrasse, har våre kunder brukt det til blant annet flytebrygger og tribuner i idrettshaller.

Skjulte skruer uten spesialverktøy

En av trendene som har preget terrassebygging de siste årene, er en økende bruk av skjulte skruer. Med tradisjonelle terrassebord må du bruke spesialverktøy for å få dette til, men med vårt terrassegulv får skjult innfesting av skruene uten spesialverktøy.

Det henger sammen med at montering foregår ved å skru i et spor mellom bordene, som du siden kan dekke til med en egen dekklist. Det skal alltid brukes syrefaste terrasseskruer med A4-kvalitet ved montering av Vindex terrassegulv. Lengden på skruene skal være 55 – 75 mm, og bruker du selvborende skruer trenger du ikke forbore før du skrur.

Til forskjell fra en del andre terrassegulv i PCV, kan våre produkter dessuten monteres på bjelkelag med CC60. Det vil si at grunnarbeidet for terrassen er helt likt som når du monterer vanlige terrassebord. Det betyr også at det er enkelt å bytte ut et eksisterende dekke med Vindex terrassegulv hvis du ønsker det.

For å få en pen finish leverer vi ulike typer kantlister. Det finnes ulike  kantlister for henholdsvis. ender, langsider og for å skjule strø/bjelker.

3326
TrueFalsec-432
left -1 TrueFalsec-432
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210921110234551.png #FFFFFF
Les også