115

Vanntett grunnmur uten sprekker

Med fasadeplater i aluminium kan du gi grunnmuren et løft som både gir et bedre

utseende og som forhindrer oppsprekking.

For Alutile

Ida Gabrielsen

Alutile

7. april 2022
Foto: Alutile
Foto: Alutile
Foto: Alutile
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220407080316587.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220407080316587.jpeg?maxwidth=900
Foto: Alutile
Foto: Alutile
0

Mange hus er bygget på grunnmurer som er laget av grunnmursblokker. Med slike blokker er det det enkelt og effektivt å bygge grunnmur, men enkelte typer har hatt utfordringer med at de trekker til seg vann. Når det skjer blir grunnmuren fuktig og våt, noe som kan ha negative konsekvenser for innemiljøet og luftfuktigheten i kjelleren.

Det kan imidlertid også føre til sprekker i grunnmuren. Det skjer typisk fordi fuktigheten ikke tørker ut før kulden kommer. Dermed vil det fryse, utvide seg og føre til frostspreng som lager sprekker. I noen tilfeller er det mulig å stoppe dette ved å legge på et nytt lag med puss og et par strøk med maling, men det er ikke nødvendigvis en garanti for et varig resultat.

Vanntette plater gir en varig løsning

I stedet for å eksperimentere med ulike typer puss og maling, vil vi anbefale deg å bruke Alutile fasadeplater i aluminium. Platene har aluminium av beste kvalitet i topp- og bunnlag, mens kjernen består av komposittmaterialer.

Platene tåler både høye og lave temperaturer, samt at de er vannbestandige. Dersom du monterer dem på riktig måte vil du altså få et vanntett, beskyttende sjikt utenpå grunnmuren. Fargebelegget på platene er i PVDF og gir den beste fargebestandigheten på markedet. Dermed vil fargen holde seg pen i årevis. En ekstra fordel er at du ikke trenger å tenke på vedlikehold i form av maling, oppfrisking av murpuss eller liknede.

Aluminiumsplatene trenger kun en vask fra tid til annen.

Enkel montering uten bruk av spesialverktøy

Fasadeplater fra Alutile kan monteres av de fleste som har litt erfaring med å snekre. De skrus enkelt fast på lekter med minimum dimensjon 68 x 36 mm montert med 600 mm senteravstand. Det vil altså si at grunnarbeidet er likt som når du skal sette opp en tradisjonell kledning i treverk.

Skjæring og tilpassing av platene gjøres med vanlig verktøy for bearbeiding av treverk, og de kan også bøyes, trykkes hull i og knekkes rundt hjørner uten å bruke spesialverktøy. 

2290
TrueFalsec-393
left -1 TrueFalsec-393
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210224074833708.jpeg #FFFFFF
Les også