115

Epoxygulv i garsjen? Her er ti tips

Daglig leder i EpoxyGrossisten, Jostein Ophus, forklarer hva du må gjøre for å oppnå det perfekte epoxygulvet i garasjen.

For EpoxyGrossisten

Epoxygrossisten bruker

EpoxyGrossisten

8. februar 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230208103305737.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230208103346446.jpg?maxwidth=900
0

Garasjegulvet ditt må både tåle vekten av en eller flere tunge biler og temperatursvingningene vi har her i Norge. Et epoxygulv er derfor perfekt, da det har stor slitestyrke samtidig som det ikke vil gå i oppløsning av temperatursvingninger eller salt fra veiene.

I tillegg har epoxy høy motstandsdyktighet ovenfor kjemikalier, olje og andre ekle ting – det blir ikke engang flekker! Derfor brukes ofte epoxy i blant annet verksteder, fjøs og på oljeplattformer.

Glatt gulv?

Hvis du er redd for at gulvet skal bli glatt av snøen og isen som dras med inn og smelter i garasjen, kan du legge epoxy med anti-skli. Noen typer epoxy kan mikses med antiskli-aggregat under blanding, mens med andre typer strøs sanden over den påførte, uherdede epoxyen før det forsegles med en topcoat etter herding. 

Vi tok en prat med daglig leder i EpoxyGrossisten for å få hans ti beste tips til legging av epoxygulv i garasjen.

1.   Slip og rengjør gulvet 

Dette er viktig for optimal vedheft, men også for å fjern ujevnheter. Du vet aldri hva som befinner seg i overflaten av det eksisterende gulvet. Forurensninger som du ikke ser kan påvirke heften negativt. Gulvet skal være fritt for smuss, støv, løst materiale og annen forurensning.

2.    Reparer sprekker og fjern ujevnheter

Epoxy føyer seg til underlaget, så å reparere sprekker og ujevnheter er viktig for å få et slett og fint resultat. Sparkle med for eksempel EG Epoxysparkel. Puss deretter over før du rengjør godt for å fjerne støv.

3.    En god grunning gir et holdbart resultat

En god primer/grunning er viktig for et holdbart resultat. Vi tilbyr flere produkter som kan brukes: EG Coat HB, EG Shield eller EG Seal WB. Kontakt gjerne EpoxyGrossisten for råd angående hvilken du bør velge. 

4.    Temperering av produkter, rommet og gulvet

Dersom underlaget er for kaldt, risikerer du i verste fall å ende opp med et seigt eller uherdet gulv. For varmt gulv er også uheldig, da det reduserer brukstiden drastisk. Det er derfor viktig å temperere produktet og sørge for at også underlaget og rommet har god temperatur. Optimal temperatur ligger generelt på mellom 17–23 °C, men sjekk alltid databladet til produktet du skal jobbe med.

5.    Bruk en separat blandebøtte

Dette lønner seg for å unngå at ublandet materiale sitter igjen i bunn eller på kanter i originalbeholder etter blanding. Bland base og herder godt først (i ca. 2 minutter), for så å helle blandingen over i en separat blandebøtte og blande 1–2 minutter i ny blandebøtte. 

6.    Vær nøye med blandingen

Våre veiledninger sier ofte at du skal blande i 2–3 minutter. Det er fort gjort å tenke at dette ikke er nødvendig, men i verste fall kan du ende opp med et gulv som ikke herder. Bland heller det lille ekstra minuttet det tar for et godt resultat!

7.    Vær obs. på herdetid

Produktetes herdetider oppgis i både datablader og veiledninger. Det første du bør sjekke er hvor lenge du må vente mellom leggingen av strøk 1, 2 og eventuelt 3. Går du over den anbefalte ventetiden (normalt 12–48 timer), må du vente 7 døgn til produktet er fullt kjemisk utherdet, for deretter å pusse lett over overflaten før påføring av nytt strøk (det lønner seg derfor alltid å legge strøk nummer 2 innenfor tidsrommet 12–48 timer). Det andre du bør sjekke er når gulvet kan tas i bruk.

Merk at det er stor forskjell på herdetid og brukstid – brukstiden påvirkes av stedlig temperatur (høye temperaturer reduserer brukstiden og gir raskere varmegang i produktet).

8.    Rengjør med ikke-alkalisk rengjøring

For å beholde farge og glans anbefales det å unngå å benytte rengjøringsmidler som inneholder blant annet klor på det nye epoxygulvet ditt. Kjemikalier som klor og sterk alkalisk såpe kan ved bruk over lengre tid ha en negativ effekt på gulv-fargen.

9.    Les alltid tilhørende veiledning og datablad før du setter i gang

Ulike produkter krever ulik forberedelse og temperaturer og de har ulike herdetider. Sett deg derfor inn i hvordan jobben skal gjøres før du setter i gang, og unngå overraskelser underveis.

10.  Ikke vær redd for å spørre oss om hjelp!

 Vi er tilgjengelig på både e-post og telefon, og hjelper deg gjerne med spørsmålene du måtte ha! 

title

Vi hjelper deg gjerne med epoxyspørsmål – kontakt oss!

input field

Mark if required

input field

Mark if required

input field

Mark if required

MESSAGE BOX


Mark if required

single button

55


5076
TrueFalsec-4
left -1 TrueFalsec-4
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200205082711250.png #FFFFFF
Les også