Foto: Schüko
SWITCH SECTION

Vinduer og dører i helaluminium

Et eksklusivt valg for boligen og et utmerket valg for miljøet

For H-fasader GlassTeam

Eva Kathrin Grønningsæter Furevik

H-fasader AS

15. april 2021
For H-fasader AS

Eva Kathrin Grønningsæter Furevik

H-fasader AS

15. april 2021
Foto: Schüko
Foto: Schüko
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415092220417.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415092220339.jpg?maxwidth=2000
ASS_70_FD_m (1).jpg ASS_70_FD_m (1).jpg
0

Ved å velge vinduer, glassfasader, skyve- eller foldedører i helaluminium velger du et bærekraftig, miljøvennlige alternativ med svært gode funksjonelle egenskaper som gir deg mange muligheter når det gjelder design og utforming.

Her til lands velger de fleste både vinduer og dører laget av tre, men når det er din tur til å undersøke hvilke muligheter som finnes, gjør du lurt i å sjekke andre alternativer også. Da vil du blant annet finne ut at produkter i hel-aluminium har svært mange gode egenskaper.

Vi kan blant annet nevne at disse produktene gir pålitelige funksjoner og minimalt vedlikehold. Det vil si at du får lave U-verdier som sørger for å holde kulden ute om vinteren. Det bidrar både til god energieffektivitet i boligen eller på hytta, og samtidig et komfortabelt inneklima.

For å holde varmen ute om sommeren, kan vinduer og dører i helaluminium selvsagt leveres med soldempende glass. Dette gjør at du får alle fordelene med store glassflater som slipper inn mye dagslys og visker bort skillet mellom ute og inne, samtidig som det soldempende glasset reduserer oppvarmingen når solen skinner på glassflatene.

At vedlikeholdsjobben blir minimal, henger sammen med de vedlikeholdsvennlige aluminiumsprofilene. Dermed trenger du faktisk ikke å tenke på verken skraping eller maling. Det eneste vedlikeholdet som kreves er normal vask, samt at du bør smøre bevegelige deler med jevne mellomrom. Med løsninger i hel-aluminium kan du velge mellom hele RAL-spekteret av farger og produktene kan leveres med ulike farger på inn- og utsiden om det er ønskelig.

En annen stor fordel med aluminium handler om fleksibilitet og muligheter. Dette er et materiale som tilbyr flotte, innovative og estetiske designmuligheter og som passer de fleste arkitektoniske løsninger. Aluminium kan ganske enkelt formes på de fleste måter, og ettersom det er et meget sterkt materiale kan det lages svært store glassfelt med vinduer og dører. Dette materialet håndterer rett og slett de aller fleste designutfordringer du stiller det overfor.


Bærekraftig og miljøvennlig

I tillegg til at hel-aluminiumsprodukter har lang levetid, er de også resirkulerbare. Med dagens fokus på sirkulærøkonomi er bruken av resirkulert aluminium et godt eksempel på hvordan man kan unngå avfall og å øke ressursutnyttelsen.

Aluminium er kjent som det grønne metallet og er et bra miljøvalg i utgangspunktet. Omtrent 8 % av jordskorpen består av aluminium i forskjellige mineraler, og derfor kan vi si at tilgangen på aluminium i praksis er ubegrenset. Materialet er også svært godt egnet for resirkulering – og nettopp det er forbundet med svært store fordeler. Ved å resirkulere eksisterende aluminium, til å lage nye produkter reduseres energibruken drastisk og sluttproduktene får svært lavt karbonavtrykk. I og med det er en økende trend med bruk av store glasspartier i både boliger og hytter, er det mange som må over på denne typen profiler for å få det uttrykket de ønsker.

Konklusjonen er klar - velger du hel-aluminiumsprodukter får du vedlikeholdsvennlige løsninger med lang levetid og som er resirkulerbare, bra både for deg og for miljøet!


6483
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191028143300331.png #FFFFFF
Les også