SWITCH SECTION

Slik kan du pusse opp rimelig med enkle grep

Det er ikke alltid så mye som skal til for å få boligen til å virke nyoppusset.

For Ikano Bank

Anne Cathrine Syrrist Leite

Ikano Bank

7. september 2020
For Ikano Bank

Anne Cathrine Syrrist Leite

Ikano Bank

7. september 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200907145036802.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200907143921083.png?maxwidth=2000
Pusse opp 5.png Pusse opp - mobil.png
0

Nå som vi er mye hjemme er det mange som legger merke til ting som burde vært gjort i boligen og hagen, og nå har vi tid til å få gjort noe med det. På grunn av usikkerheten er det mange som velger å heller gjøre flere små prosjekter enn noen store.

Ofte er det de enkle prosjektene man får mest igjen for når man skal selge boligen, som du kan lese om her: Puss opp riktig før salg.

Del opp arbeidet

Ikke gap over alt for mye på en gang – del gjerne opp arbeidet i flere små prosjekter og ta ett om gangen. Ellers kan det virke overveldende, og da ender man fort opp med å ikke få gjort noen ting.

616
b-0TrueFalse

Pynt

Bare det å få inn noen nye puter og planter gir et bedre helhetsinntrykk, og disse kan byttes ut ved jevne mellomrom – noe som gjør at bolig stadig føles litt ny. Det går eksempelvis an å ha bytte ut putene, gardinene og annet etter sesongene. Putene kan gjerne matche én eller flere av veggene samt gardinene.

317
true
b-0TrueFalse
0

Maling

Ifølge Prognosesenteret, er maling det som gjøres oftest av innvendig oppussingsprosjekter blant nordmenn. Det koster ikke så mye og er et overkommelig prosjekt å starte på for de fleste. Et malingsstrøk gjør seg også som regel før salg – kanskje i en annen farge enn hvit for å skille seg ut og få et mer personlig preg. Husk at det også går an bare male én vegg – gjerne i en farge som matcher putene og gardinene.

Du kan male møblene, gulvet, taket eller veggene. Selv om du har fliser på kjøkkenet, kan du male disse med spesialmaling. Å bytte ut flisene er heller ikke så vanskelig eller dyrt. Du kan også legge nye fliser utenpå de gamle. Husk å vaske godt over før du setter i gang med disse prosjektene.

Små rom burde males i lyse farger, da rommet føles mindre jo mørkere det er. I store rom kan du bruke mørke farger. Dersom listene og karmene har hakk eller er slitte, kan du enkelt male et lite strøk. Dette får hele boligen til å virke nyere.

Tekstiler

Nye gardiner, gulvtepper, puter eller nytrukne stoler løfter hele rommet. Du kan også gjerne bytte de ut noen ganger i året, eksempelvis med sesongene.

Frisk opp badet

Dersom du har plass kan du gjerne sette inn en krakk eller stol med en fin pute oppå. I åpne hyller gjør det seg med en bunke håndklær – helst nye. Bytt også gjerne ut gardinene. Fargene kan eksempelvis være varme og ha rødtoner eller kanskje være brune eller grønne. Et nytt gulvteppe fornyer også.

1738
b-0TrueFalse

Et stort bilde over badekaret eller et lite over doen gjør badet mer interessant. Bilder i svart-hvitt passer alltid inn og harmonerer med resten av interiøret. Det går også an å sette inn en liten statue eller Batman-figur. Har du badekar passer det godt med en badeand og en kurv med såpebobler oppå kanten.

Plasser noen grønne planter og blomster på badet. Husk å velg noen som foretrekker skygge, varme og luftfuktighet. Det er også lov med kunstige!

Du kan kjøpe duftpinner, duftlys, Air freshener-spray eller WC-rens. Duftpinner gir konstant fra seg god-lukt, mens de andre funker der og da – mer eller mindre.

Disse grepene gir et personlig preg og du kan enkelt bytte ut fargene, noe som gjør at badet stadig føles litt nytt.

760
false
b-0TrueFalse
0

Kjøkken

Du trenger ikke å rive ned og bytte ut alle kjøkkenskapene for å få de til å fremstå som nye. Du kan eksempelvis male de i en annen farge eller bytte ut frontene – gjerne med en annen type overflate og mønster. Nye knotter på skapene gir også kjøkkenet en ny «look». Disse forbedringene er rimelige og ikke så vanskelig å gjøre på egenhånd.

Kjøkkenbenken er en stor flate som får mye fokus, og har en tendens til å bli slitt med tiden. Det er enklere å bytte den ut enn mange tror, da du enten kan kjøpe en ferdig utskjæret plate, eller skjære den ut selv dersom du velger et materiale som kan sages med en normal sag. Uansett hva du går for, er dette et kostnadseffektivt tiltak for å friske opp kjøkkenet.

Inspirasjon

Det finnes mange nettsider med artikler, nyttige tips og inspirerende bilder, blant annet ByggeBolig.no. Du finner også mye informasjon om trender, farger og produkter hos Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI). Er du bare ute etter bilder kan du bruke sosiale medier, som Instagram og Pinterest. Der legger både privatpersoner og profesjonelle aktører ut inspirerende bilder.

Budsjett

Oppussingsarbeider blir ofte dyrere enn man hadde sett for seg. Derfor smart å sette av mer enn du faktisk trenger. Det er uheldig å begynne på mange prosjekter samtidig og ikke bli ferdig med noen av dem på grunn av optimistisk budsjettering.

1392
b-0TrueFalse

Finn ut hva slags verktøy du trenger og om du skal sette bort hele eller deler av arbeidet til profesjonelle fagfolk. Kanskje har du planker eller maling fra tidligere prosjekter, og kanskje du kan låne verktøy av en venn eller nabo.

Å bo i oppussingsprosjekt kan tære på både økonomien og humøret. En ting er at det tar tid, men hvis du plutselig ikke skulle fått fullført badet, eller har revet ut vinduene uten å ha penger til å sette inn nye, vil det nok være lite populært. Anbefaler derfor en realistisk tilnærming til oppussingen.

548
true
b-0TrueFalse
0

Utsett betalingen med IKEA Kort – i varehuset og på nett

Investering i en hyggelig stue gir verdi umiddelbart. Kanskje kan det være et alternativ å dele opp eller utsette betalingen litt over tid.

Med IKEA Kort fra Ikano Bank har du mulighet til å kjøpe varer i IKEA-varehus eller på ikea.no og utsette betalingen inntil 9 måneder. Du kan også overføre penger til bankkontoen din. Det er ingen årsavgift eller etableringsgebyr, og du kan få inntil 150 000 kroner i kredit.

Du må være over 18 år for å få IKEA Kort, ha fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Priseksempel:

35 000 kr o/12 måneder gir effektiv rente 21,97 %. 

Kostnad 4 304 kroner 

Totalt 39 304 kroner

703
b-0TrueFalse
left-1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190701131614834.png #FFFFFF
Les også