Hvorfor varmepumpehus?

Det gir både beskyttelse og et penere ytre

For Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch

Tommy Nilsen

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch

5. desember 2018
Foto: Mitsubishi Electric
Foto: Mitsubishi Electric
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181205090544442.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181205090544442.jpg?maxwidth=2000
0

Både luft/luft varmepumper og luft/vann-varmepumper består av en inndel og en utedel. Mange opplever at utedelen ikke er spesielt pen å se på der den henger på husveggen eller står på terrassen.  Det kan du gjøre noe med ved å bygge et varmepumpehus som du kan male i samme farge som huset for øvrig. Da blir utedelen mindre fremtredende.

Det er imidlertid flere fordeler enn det. Varmepumpehuset beskytter også mot vær og vind og bidrar på den måten til at varmepumpen din yter bedre og får forlenget levetid. Et varmepumpehus er dessuten en effektiv beskyttelse mot at gjenstander som blir tatt av vinden og slynges gjennom luften, treffer varmepumpen og forårsaker skade.

Når du skal ha et varmepumpehus står du i hovedsak overfor to valg. Du kan du enten kjøpe et ferdig byggesett fra produsenten, eller i en byggevarebutikk, eller du kan bygge et hus fra bunnen av. Sistnevnte er ikke vanskelig og lar seg enkelt gjennomføre på en ettermiddag. Da har du også muligheten til å utforme det så det passer best mulig til huset.

Uansett om du kjøper et ferdig byggesett eller bygger fra bunnen av, er det viktig at du tenker på følgende:

  • Velg trykkimpregnerte materialer for å øke levetiden på huset
  • Sørg for at huset ikke er for tett og dermed gir for lite sirkulasjon av luft.  Det vil nemlig kunne påvirke varmepumpens ytelse i negativ retning.
  • Pass på at huset lett lar seg demontere for å komme til når det skal gjøres service og vedlikehold på utedelen
  • Kjøp eller bygg et varmepumpehus som passer til størrelsen på din utedel, ref. også punktet om luftsirkulasjon
  • Huset skal ikke ha gulv eller tett bunn

Er du usikker på hvilket varmepumpehus du skal velge eller hvordan du skal bygge det for å passe varmepumpen du har, anbefaler vi å ta kontakt med produsenten av varmepumpen.


2617
TrueFalsec-147
left-1 TrueFalsec-147
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181120130728715.png #FFFFFF
Les også