Varmepumpen må ikke henge høyt

En gulvmodell kan være et godt valg for mange

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch
21. januar 2019
Foto: Mitsubishi Electric
Foto: Mitsubishi Electric
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190121105636068.JPG?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190121105636068.JPG?maxwidth=2000
0

Salget av varmepumper, særlig luft/luft-modeller, har gått som varmt hvetebrød her til lands i mange år. Størsteparten av disse varmepumpene har innedeler beregnet på montering høyt på veggen, og det er nok dette de aller fleste forbinder med en varmepumpe.

Det er imidlertid ikke det eneste valget du har, for det finnes nemlig også varmepumper som er beregnet for lav montering på innerveggen. Selv om de teknisk sett ikke plasseres på gulvet, er det dette som kalles for gulvmodeller av varmepumper.

Det er flere fordeler forbundet med å velge en gulvmodell. For det første er det et valg som passer godt for dem som rett og slett ikke har veggplass til en standard veggmodell. Det kan for eksempel være tilfelle på et loft med lav takhøyde. Gulvmodeller passer også godt for dem som av ulike grunner ikke ønsker å ha en varmepumpe hengende høyt på veggen.

At gulvmodellene plasseres lavt gjør også at de fungerer fint som erstatning for eksempelvis panelovner. Monterer du den under et vindu kan de brukes for å ta unna for eventuelt kaldras fra vinduet. Merk at en gulvmodell både blåser ut luft fra toppen og i bunnen. Det vil for eksempel kunne komme godt med i boliger der det er gulvkaldt.

Rent praktisk er den lave plasseringen også en fordel med tanke på å komme til for å gjøre service- og vedlikeholdsoppgaver, kontra å måtte stå i stige for å rekke opp til tradisjonelle modeller som henger høyt på veggen.

På utsiden av huset vil det også bli litt annerledes enn du er vant til hvis du velger en gulvmodell. Normalt går det rør på ytterveggen fra en lavt plassert utdel til en høyt plassert innedel. Med en gulvmodell er ikke denne typen rørføring nødvendig da inne- og utedelen plasseres i samme høyde.


title

Få gratis befaring fra en Mitsubishi-forhandler

dropdown

CONTACT INPUT BOX

CONTACT INPUT BOX

CONTACT INPUT BOX

CHECKBOXES

LINK TEXT

* Når du oppgir personlige opplysninger til oss vil vi bruke opplysningene til å besvare og bekrefte forespørselen din. Vi vil lagre og dele dem med våre autoriserte forhandlere, som en del av utførelsen av forretningsaktivitet, som her gratis befaring. Klikk her for mer informasjon

single button

17


5711
b-TrueFalse
Les mer
c-147TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181120130728715.png #FFFFFF
Les også