115

Kjøpe ny seng? Dette bør du tenke på

Det finnes et hav av senger i butikken – her er noen tips for å gjøre det enklere å finne sengen som passer deg og dine behov.

for Wonderland AS

Marie Stenäng

Wonderland AS

15. februar 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220215132900306.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220215132900306.jpg?maxwidth=900
100
0

Det viktigste du gjør når du skal finne din nye seng, er å prøve sengen i butikken. Ta av deg jakken og prøv sengen i samme posisjon som du sovner i, slik at du kommer tett på madrassen og får prøvd den ordentlig. Sover du helst på siden, prøv sengen liggende på siden. Dette er ikke flaut, men noe de butikkansatte ønsker at du gjør!

Hvor viktig er sengen for søvnkvaliteten?

Musklene dine vil slappe bedre av når sengen passer deg og din liggestilling. Dermed kan du sove lenger i den dype søvnen, få bedre søvnkvalitet og føle deg mer uthvilt når du våkner.

https://www.youtube.com/embed/UVhMXXCFrYw

Sjekk hvordan ryggen ligger

75 % av nordmenn sover på siden, og hvis du er en av dem som gjør det, er det viktig at ryggsøylen din ligger så rett som mulig for å oppnå best mulig søvnkvalitet. Derfor er det viktig at skulderen og hoften kommer godt nedi madrassen, slik at ryggen holdes så rett som mulig gjennom natten.

Skuldersonen skal være myk og hjelpe skulderen å komme godt nedi madrassen. Kroppens tyngste punkt er hoftepartiet, derfor bør sengens hoftesone være fastere enn skuldersonen for å støtte opp slik at ryggsøylen blir rett.

Det finnes senger med justerbar hoftesone, som til enhver tid kan etterjusteres etter sengens fasthet og hoftens posisjon, noe som gjør det enklere å velge seng og fasthet.

Kvalitet og komfort

Sengen skal ha god støtte i madrassen og avlaste kroppsvekten din. Jo bedre komfortnivå du velger, jo bedre følsomhet, støtte og trykkavlastning gir sengen. Dette er ekstra viktig hvis du har søvn- eller ryggproblemer.

Søvn- eller ryggproblem?

Hvis du har vondt i ryggen eller av andre grunner sliter med å sove, anbefales en seng med Exclusive Pocket og Latex stopning. Med Exclusive Pocket får du et eksklusivt fjærsystem som gir deg best forutsetning for god søvn og restitusjon.

Pocket betyr at hver enkelt spiralfjær er sydd inn i en tøypose, som gjør at alle fjærene virker individuelt. Stopning i Latex gir god følsomhet, trykkavlastning og det beste soveklimaet.

Rammemadrass eller kontinentalseng?

En rammeseng består av én madrass med en fast ramme, der bena er montert i bunnen av rammen. En kontinentalseng er en komplett løsning med tre lag: rammemadrass, springfjærmadrass og overmadrass. Det går også an å ha en sengegavl til kontinentalsengen, noe mange velger.

Kontinentalsengen er dobbelfjærende og har to fjærsystemer, mens rammemadrassen har ett. En kontinentalseng vil derfor tilpasse seg bedre etter kroppen din enn en rammemadrass, og gjøre at du kommer dypere ned i madrassen.

Slik ser du forskjell på modellene

Du kan sammenligne sengenes overmadrasser, stopning og pocketfjær i hoved- og undermadrasser i illustrasjoner av sengens innhold på plakater i butikken, i brosjyrer eller på nettsiden til Wonderland.

Puten

Det er også lurt å teste ulike puter til din nye seng. Riktig høyde på puten bidrar til at kroppen får avlastningen og avslapningen den trenger.

Test forskjellige høyder på puten, da dette kan utgjøre stor forskjell på hvor rett ryggen og nakken din blir og hvor behagelig sovestilling du får.

Book sengeekspert

Hvis du lurer på noe mer om valg av ny seng, book gjerne et uforpliktende online-møte med en av Wonderlands sengeeksperter.

Litt om Wonderland

Siden 1969 har Wonderland utviklet norske senger fra basen i Romsdalen og tindehovedstaden Åndalsnes. Målet har alltid vært å lage de beste sengene, med forutsetningene for god søvn. Tett samarbeid med flere lokale underleverandører sikrer kortreist og effektiv produksjon.

Livet byr på alt. Søvn gjør deg klar for mer.

5177
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
Les også