115

Slik får du best mulig søvn

Det er viktig å investere i seng og søvn, så du har lyst til å gjøre mer – hver dag.

For Wonderland AS

Marie Stenäng

Wonderland AS

28. september 2021
Sov godt i Wonderland
Sov godt i Wonderland
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211105072417819.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211105072417133.jpg?maxwidth=900
100
0

Du tilbringer opptil en tredjedel av livet ditt i sengen, og jo mer du får ut av den tiden, jo mer får du lyst til å gjøre hver dag.

Kroppen restitueres når du sover, da musklene slapper av og hjernen kobler ut. Nye celler dannes og kroppen gjør seg klar for en ny dag.

For å få den beste søvnkvaliteten, er det viktig at sengen passer deg og din liggestilling. Musklene slapper bedre av, slik at du kan sove lenger i den dype søvnen og føle deg mer uthvilt når du våkner.

Forsket på søvn

Wonderland har samarbeidet med søvnforskere i over 20 år, har gjort soveundersøkelser og holdt søvnkonferanser. De vet dermed hva som skal til for å gi deg en god natts søvn – gang etter gang.

720
b-0TrueFalse

I undersøkelsene kom det blant annet frem at 94 % av oss har en favorittposisjon når man skal sove, og 75 % foretrekker å ligge på siden. Vi sover i gjennomsnitt 6 timer og 54 minutter på hverdager, og vi mener at dette er 42 minutter for lite. 

248
https://www.youtube.com/embed/VXwSozCuXWU
false
b-0TrueFalse
0

Sover du helst på siden?

For alle som sover på siden er det viktig at ryggsøylen ligger så rett som mulig for å få den beste søvnkvaliteten. Skuldersonen skal være myk og hjelpe skulderen å komme ordentlig ned i sengen. Hoftepartiet er kroppens tyngste punkt, derfor er hoftesonen fastere for å støtte opp så ryggsøylen blir rett.

Du kan velge en seng med justerbar hoftesone, og til enhver tid kunne etterjustere sengens fasthet og justere hoftens posisjon. Dette gjør valget av seng og fasthet enklere.

527
c-431TrueFalse

Ha lyst til mer

Søvn gir deg mer energi, økt tålmodighet og bedre humør. Det blir lettere å huske, lære nye ting og prestere bedre. Du vil kunne ta raskere beslutninger og finne løsninger på hverdagens problemer. I tillegg vil du oppleve at det er enklere å spise sunt, et sterkere immunforsvar og at kroppen restituerer bedre. Alle disse tingene bidrar til at du enklere føler mindre uro og stress.

401
false
b-0TrueFalse

– I mange år trodde jeg det var klatringen som gjorde at jeg ble urolig og nummen i armene om natten. Nå har jeg erfart at både sengen og puten har mye å si for sirkulasjon og belastning på skuldrene. Jeg er mer bevisst på hvilken seng og pute som passer meg, og sover nå hele natten igjennom uten å måtte snu meg gjentatte ganger. Dette har gitt meg mye bedre søvnkvalitet, sier Rannveig Aamodt, profesjonell fjellklatrer og søvnambassadør for Wonderland.

– En god natts søvn legger grunnlaget for alt. Som Wonderlands søvnambassadør vil jeg bidra til å sette fokus på søvnens betydning for å ha det godt og kunne prestere på topp, avslutter Rannveig.

676
false
b-0TrueFalse

Tips for å velge riktig seng

  • Prøv sengen i samme posisjon som du sovner i.
  • Jo bedre komfortnivå du velger, jo bedre følsomhet, støtte og trykkavlastning gir sengen.
  • Sjekk at hofte og rygg ligger i en rett linje for god restitusjon og søvnkvalitet.
  • Prøv ulike puter og sjekk at du får
     god avlastning til nakken.
321
false
b-0TrueFalse

Andre ting som hjelper deg å sovne

For å sovne raskt er det også viktig å ha det mørkt og stille, lufte morgen og kveld, være aktiv, bytte sengetøy ofte, ha et sunt kosthold og ikke være sulten når du legger deg. I tillegg bør du skru av alle skjermer minst én time før du inntar sengen.

301
false
c-431TrueFalse
0

Dersom du lurer på noe mer om valg av riktig seng, book gjerne et online-møte med en av Wonderlands sengeeksperter.

Litt om Wonderland

Siden 1969 har Wonderland utviklet norske senger fra basen i Romsdalen og tindehovedstaden Åndalsnes. Målet har alltid vært å lage de beste sengene, med forutsetningene for god søvn. Tett samarbeid med flere lokale underleverandører sikrer kortreist og effektiv produksjon.

Livet byr på alt. Søvn gjør deg klar for mer.

485
b-0TrueFalse
left -1 Falsec-431
Les også