Hva slags oppvarming bør jeg velge?

Ikke glem at elektrisk oppvarming har mye for seg

For EL-PROFFEN

Trond Sivert Sivertsen

EL-PROFFEN

12. februar 2018
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180226072301384.jpghttp://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180226072301384.jpg

    Alle boliger har behov for oppvarming og det er mange ulike måter å løse oppvarmingsbehovet på. De senere årene har mange investert i anlegg for vannbåren varme, enten i form av ulike typer varmepumper eller sentralfyr. Varmen distribueres da typisk via nedstøpte vannrør i gulvet, viftekonvektorer eller radiatorer.


    Felles for oppvarming med vannbåren varme er at de ofte krever store investeringer og mye tidsbruk, særlig dersom man må installere alt fra bunnen av. En del enklere blir det om man har et distribusjonssystem fra før av, eksempelvis et fungerende sentralfyringsanlegg med radiatorer eller viftekonvektorer. 


    Likevel er det lite som er mindre kostnadskrevende å montere enn tradisjonell elektrisk oppvarming i form av panelovner eller varmelister. Men elektrisk oppvarming gir også flere muligheter. Tradisjonelle varmekabler er godt kjent og mye bruk i badegulv og inngangspartier. Varmekabler finnes i mange forskjellige varianter og velger du en lavtbyggende variant trenger det slettes ikke kreve en stor støpejobb slik mange tror. 


    De seneste årene har også varmefolie blitt meget utbredt. Varmefolie er enkelt forklart en folie med varmetråder. Folien kommer ulike bredder som kan skjøtes sammen og til sammen dekke et helt rom/etasje. Da får man gulvvarme som krever minimalt med bygningstekniske inngrep, bygger svært lite i høyden og som lar seg regulere svært hurtig. Varmefolie egner seg både for nybygg og rehabilitering.   


    1479
    c-17TrueFalse
    left-1 c-17TrueFalse
    https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220627141729647.png #FFFFFF
    Les også