Unike benkeplater

Selvgjort er velgjort - så hvorfor ikke lage dine egne benkeplater i betong?

Av ByggeBolig
31. oktober 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181031125256304.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181031125256304.jpg?maxwidth=2000
0

Det første du gjør er å bestemme størrelsen på platen. Deretter lager du en forskaling med innvendige mål tilsvarende denne størrelsen. Bruk gjerne en plastbelagt forskalingsplate for å lage veggene og bunnen til forskalingen. Den plastbelagte overflaten gir en fin og glatt finish på det ferdige resultatet. Delene til rammen skrus sammen i hjørnene og rammen festes til bunnen med skruer fra toppen av rammen og ned i bunnplaten.

Skal du ha utsparring til vask eller rør bør du kappe til en bit XPS eller isopor tilsvarende størrelsen på utsparringen og lime den fast på riktig plass. Husk at du jobber opp-ned – bunnen av forskalingen blir den ferdige overflaten på benkeplaten!

Deretter smører du bunnen og veggene med olje – da slipper betongen lettere når du fjerner forskalingen. Det er også lurt å legge litt akryl mellom bunnen og veggene, slik at støpemassen ikke renner ut av forskalingen. Det bidrar også til avrunding av kantene på den ferdige platen.

Du bør også armere platen med armeringsnett som løftes litt opp fra bunnplaten slik at det blir liggende nogenlunde midt i støpen. Nettet må tilpasses eventuelle utsparringer du ha skal ha. Må du skjøte armeringsnett bør du overlappe med én rute og feste dem sammen med litt ståltråd eller strips.

Til selve støpingen kan det lønne seg å bruke flytstøp da den flyter godt ut og er lettere å jobbe med. Når du har fylt forskalingen er det dessuten viktig å vibrere den for å få ut så mye luftbobler av støpen som mulig. Til dette kan du for eksempel bruke en bajonettsag uten blad eller borhammer innstil på slagfunksjon. Sett verktøyet inntil forskalingen og la det jobbe. Gjør dette flere steder rundt forskalingen.

Så er det bare å vente til støpen herder før du fjerner forskalingen. Dekk den gjerne til med plast så støpen ikke herder for fort. Har du gjort en god jobb med å vibrere støpen skal det ikke være behov for sliping, men det er opp til deg selv. Det kan imidlertid være du må avrunde hjørnene noe med slipepapir. Du bør dessuten impregnere overflaten for å gjøre den mer motstandsdyktig overfor flekker.

2124
b-FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Om du allerede en benkeplate og ønsker å gjøre denne unik med egne preferanser til overflaten er det trolig både tids- og kostnadsbesparende å vurdere våre nye epoxy benkeplateprodukter: 

https://www.youtube.com/embed/RAlGfBm9q0k

 Vår benkeplate epoxy er godkjent til bruk i forbindelse med mat og er laget for å være ekstremt hygienisk. Produktet er også meget slitesterkt, UV-bestandig og tåler varme opptil 260 C.

Produktet har en rekke bruksområder og gir en nærmest evigvarende overflate med ekstremt dekorativ finish. Klar benkeplate FX Poxy kan påføres på de fleste typer underlag som betong, tre, MDF, laminat, linoleum, keramikk, porselen, fliser, granitt, stein og alle typer metall.

Produktet er 100% ren epoxy med blandingsforhold 1:1. Produktet egner seg perfekt til klare, blanke overflater som skal være ekstremt slitesterke og tåle det meste av påkjenninger.

Man kan også tilsette farger med våre EG pigmenter eller EG Metallic for å få dekorative overflater som ser ut som naturlig stein eller kreative mønstre.

EG benkeplate epoxy gir et hav av muligheter når det kommer til utseende, design og effekter som 3D, metallic, glitter, naturlig og unaturlig effekter. Vi har både pakker som gir spesifikke overflater eller «velg selv pakke» som du selv velger grunnfarge og 3 metallic/ glitter farger som kan tilsettes og lage ønsket overflate med uendelig farge- og mønster muligheter. Produktet brukes til å lage bardisker, benkeplater, bord ol.

Dette produktet er KUN klar epoxy, og dersom du ønsker farge eller metallic må dette legges til i tillegg. 7.86 L dekker ca 4kvm. 

For pris og bestillling: Klikk her!


1631

skrevet av

Epoxygrossisten

Falsec-4
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF