Ting å tenke på når du skal kjøpe nye vinduer

Se hvilke faktorer du bør ta hensyn til.

For Gilje

Elin Gilje Jakobsen

Gilje

24. november 2020
For Gilje

Elin Gilje Jakobsen

Gilje

24. november 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210104102130998.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210104102131173.jpg?maxwidth=2000
Nygårdsbakken 2 (1).jpg Nygårdsbakken 2 (1).jpg
115
0

Et vindu er ikke bare et vindu, derfor kan det være utfordrende å bestemme seg for hvilket man vil kjøpe. Utseende, materialer, miljøegenskaper og tekniske kvaliteter, som u-verdi/isolasjonsegenskaper, solskjerming, innsynsbegrensninger, innbruddsikkerhet, bruksegenskaper og holdbarhet, er faktorer som burde vurderes.

Likevel finner vi ut av hvilket vindu vi vil ha – årlig selges det over 1 million vinduer av ulike varianter, og 60 % av disse er relatert til forbrukermarkedene: oppussing og ombygging.

Budsjett

Tenk 25–30 år frem i tid. Når du fordeler prisen på antall leveår, opplever du mest sannsynlig at investeringen ikke er så omfattende som først antatt. 

Stil på huset

Hvilket vindu du velger betyr mye for helhetsinntrykket av huset. Store vindusflater gir et moderne preg, mens mindre, smårutede vinduer ofte oppfattes mer nostalgisk.


1107
b-0TrueFalse


Sikkerhet

Stadig flere ønsker å sikre hjemmet og hytta med smarthus-produkter. Giljes dører og vinduer kan leveres med Gilje Sense, som har integrerte, trådløse sensorer. Dette gir deg full kontroll på om dører og vinduer er åpne eller lukket. Informasjonen får du via en app på mobilen, hvor du også kan velge om du vil ha varsling hver gang dører og vinduer åpnes.

374
false
c-15TrueFalse
0

Giljes sensorer er integrerte, du slipper dermed irriterende, synlige og støvsamlende dingser på dine nye, flotte vinduer. Fordelen med Gilje Sense er at du kan holde øye med alle dine dører og vinduer både i hjemmet og på hytta selv om du ikke er til stede.

Bare tenk deg å slippe å måtte utveksle nøkler når onkel Odd skal bruke hytta. Og hvordan var det med den skyvedøra – husket du å låse den? I tillegg får du mobilvarsel dersom noen prøver å bryte seg inn.

Norske dører for norske forhold

I disse dager bør man kanskje særlig vurdere å støtte norske produsenter. Ifølge Prognosesenteret har salget av vinduer av tre har gått ned fra i fjor, mens salget av tre m/alu har gått opp en del. Norske vinduer er også tilpasset norske forhold.

Miljøaspektet er et avgjørende element for den bevisste kjøper, og ved å velge norskproduserte trevinduer ivaretar du det miljøvennlige valget på en god måte. Velger du Gilje vinduer med aluminiumsbekledning, kan du nesten se helt bort fra utvendig vedlikehold de neste årene.

Garanti og reklamasjon

Jamfør Forbrukerkjøpsloven er fristen for å reklamere 2 år. Norskproduserte vinduer fra Gilje er ventet å vare vesentlig lengre, og har dermed 5 års reklamasjonsfrist

Når det gjelder garanti for sopp og råte, gir Gilje 20 års garanti for vinduer som er produsert etter 1. januar 2018. Dette er en utvidet garanti som går betydelig lengre enn kjøps- og forbrukerlovens minste garanti. Trygghet for kjøper og bevisst kvalitetsstrategi fra leverandøren legger til rette for gode løsninger.

1569
c-15TrueFalse
left -1 c-15TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
Les også